Roze Zaterdag in 2024 weer in Groningen

Met een regenboogvlag op de Martinitoren

Leestijd: < 1 min

Roze Zaterdag 2024 is vandaag precies over een jaar in de gemeente Groningen. Vandaag heeft wethouder diversiteit Manouska Molema officieel de sleutel ontvangen op het Stadhuis. “Roze Zaterdag is de oudste Pride van Nederland”, aldus Mark Gils van COC Groningen & Drenthe.

Roze Zaterdag 2024 wordt in de gemeente Groningen gehouden op zaterdag 22 juni. Wethouder diversiteit Manouska Molema van de gemeente Groningen ontving officieel de sleutel op donderdag 22 juni om 12:00 uur op het Stadhuis.

Oudste Pride

Het evenement richt zich op de emancipatie van lhbtq’s. “Roze Zaterdag is de oudste pride van Nederland, het heeft daarmee een heel belangrijke historische waarde’ aldus voorzitter Mark Gils van het COC Groningen & Drenthe. In 2011 vond de Roze Zaterdag voor het laatst plaats in Groningen en trok het rond de 15.000 bezoekers vanuit het hele land.”

Het evenement Roze Zaterdag bestaat sinds eind jaren zeventig en wordt traditioneel jaarlijks eind juni georganiseerd. Het evenement is ooit begonnen als een demonstratie en biedt hedendaags onder andere ruimte voor informatie, debat, feest, ontmoeting en zichtbaarheid ten bate van seksuele, sekse- en genderdiversiteit.

Van Goes naar Groningen

De sleutel is officieel het afgelopen weekend overgedragen aan het bestuur van stichting Roze Zaterdag Groningen door Stichting Roze Zaterdag Goes, de stad waar de Roze Zaterdag 17 juni jl. plaatsvond. Nu is de sleutel dus richting het Stadhuis gegaan, waar het een mooie plek krijgt.

Het evenement is op initiatief van het COC Groningen & Drenthe en Pride Groningen wederom naar Groningen gehaald, dit met ondersteuning vanuit de Provincie en Gemeente Groningen. 

Activiteiten

Het doel van de stichting is om dit hele jaar diverse activiteiten te organiseren waarin verbinding het centrale thema gaat zijn, en waarmee op positieve wijze belangrijke lhbtq+ thema’s een plek krijgen in zowel stad als provincie. Uiteraard met als eindevenement; de Roze Zaterdag op 22 juni 2024.

Powered by Labrador CMS