Roze Zaterdag 2024: kandidaten kunnen zich nu melden

Leestijd: < 1 min

Kandidaten die Roze Zaterdag 2024 willen organiseren, kunnen zich nu aanmelden. Om kans te maken moeten de kandidaten een overtuigend bidbook indienen, waarvoor tot en met 15 april 2022 tijd is. Daarna volgt een selectieprocedure en zal de winnende kandidaat op 18 juni worden bekendgemaakt, tijdens Roze Zaterdag 2022 in Rotterdam.

Om kans te maken op de organisatie van de 'oudste Pride van Nederland' moeten kandidaten een overtuigend bidbook indienen. Op basis van het bidbook en een bezoek aan de kandidaat-steden bepaalt Stichting Roze Zaterdagen Nederland aan wie de organisatie wordt toegekend.

Roze Zaterdag 2022 zal op 18 juni a.s. plaatsvinden in Rotterdam. De editie van 2023 is al toegekend aan Goes, maar de strijd om de organisatie van Roze Zaterdag 2024 begint nu. Stichting Roze Zaterdagen Nederland kent jaarlijks, twee jaar vooruit, de organisatie van het bekende lhbti-evenement toe aan een stad in Nederland.

Bidbook en bezoek aan kandidaat-steden

Tot en met 15 april 2022 kunnen steden zich aanmelden voor de organisatie van Roze Zaterdag 2024. In de selectieprocedure worden de kandidaten beoordeeld op basis van de bidbooks en een bezoek aan de kandidaat-steden. Uiteindelijk wordt tijdens Roze Zaterdag 2022 in Rotterdam, op 18 juni, bekendgemaakt wie Roze Zaterdag 2024 mag organiseren.

“We hopen wederom een aantal sterke bidbooks te mogen ontvangen van enthousiaste organisatoren, zodat er echt iets te kiezen valt. We hebben in Leeuwarden weer kunnen zien dat Roze Zaterdag een geweldige kans is voor steden om zich te laten zien als lhbti-vriendelijke stad. Het kan een duurzame en positieve impuls geven aan de bewustwording en acceptatie van seksuele en genderdiversiteit, want dat is nog steeds heel hard nodig”, aldus Simon Timmerman, voorzitter van Stichting Roze Zaterdagen Nederland.

Alle informatie over de kandidaatstelling en de selectieprocedure is te vinden op www.rozezaterdagen.nl

Powered by Labrador CMS