Royal Mail viert 50 jaar Pride met speciale set postzegels

Leestijd: < 1 min

In Groot-Brittannië werd precies vijftig jaar geleden de eerste Pride Rally gehouden, waarbij een groep mensen in Londen van Trafalgar Square naar het Hyde Park liep. Royal Mail herdenkt dit moment met een nieuwe collectie die bestaat uit acht verschillende Pride-postzegels.

Gay Liberation Front organiseerde op 1 juli 1972 de eerste Pride Rally in Londen. Om dit moment te herdenken verschijnt precies vijftig jaar later een collectie van acht postzegels die Royal Mail heeft laten maken. Hiervoor werd het eigen LGBT & Friends Network ingeschakeld, die kunstenaar Sofie Birkin adviseerde bij het ontwerp van acht verschillende postzegels.

Glad to be gay

Op de kleurrijke zegels is standaard het silhouet van koningin Elizabeth II te zien, naast teksten als ‘Love always wins’ en ‘Glad to be gay’. Het gemeenschappelijke thema van de postzegels is ‘A march through time’ en hierbinnen is een terugblik op vijftig jaar Pride te zien.

Birkin, een queer kunstenaar uit Essex, zegt dat het veel voor haar betekent om vijftig jaar van haar eigen gemeenschap te vertegenwoordigen. “Dat we het recht hebben om te bestaan en om gezien te worden, vooral via een instituut dat zo bekend is als Royal Mail.”

Animatiefilmpje

NB Studio zorgde voor het verdere ontwerp van de zegels. Zij wekten vervolgens samen met animatiebedrijf Animade de postzegels tot leven in het onderstaande filmpje. Dat zie je hieronder, net als de postzegels. Die zijn vanaf 1 juli te koop via de website van Royal Mail.

Zouden we in Nederland ook zoiets eens moeten doen?

Powered by Labrador CMS