Interview

Rotterdam krijgt grote dragshow tijdens Songfestival

"Dit wordt de moeder aller Songfestivalfeestjes"

Leestijd: < 1 min

Vijf internationale dragqueens komen in april en mei samen in Rotterdam voor The Rotterdam Drag Show: een wekenlange drag extravaganza. Wij spreken initiatiefnemer Boris Itzkovich Escobar, beter bekend als Miss Envy Peru. 

The Rotterdam Drag Show, vertel! Wat kunnen we verwachten?
“Deze show wordt ‘de moeder aller Songfestivalfeestjes’. De grootste dragproductie van Europa die te zien is in Rotterdam voor en tijdens het Eurovisie Songfestival. Vanaf 9 april tot en met 16 mei wordt de Schiecentrale in Rotterdam omgetoverd tot ‘The Most Magnificent Drag Production in Europe’. Met als finale het Songfestival op een groot scherm.”

Hoe kwamen jullie op dit idee?
“We hadden al langer het idee een high-end dragshow op te zetten voor mensen in Rotterdam. Drag is een kunstvorm die het verdient om een eigen plek te hebben. Nu het Songfestival naar Nederland komt, mogen we de kans niet aan ons voorbij laten gaan.”

Wie doen er mee?
“Naast Envy Peru, hebben we grote namen uit het internationale dragqueen circuit. Inclusief Miss Continental World Vanessa van Cartier. De avonden worden gepresenteerd door de Amerikaanse Skyla Versai, ook wel bekend als de ‘insult queen’. Daarnaast hebben we comedy queen Sedergine uit België en de sensuele Braziliaanse Abby OMG. Elke avondshow wordt afgesloten met een Drag Dance als afterparty.”

The Rotterdam Drag Show
The Rotterdam Drag Show

Gebeurt dit ook in andere landen, of hebben we in Nederland de primeur?
“Nederland heeft absoluut de primeur. Op deze schaal is een evenement als dit nog nooit gedaan in Europa.”

Welk nummer ga jij performen?
“Ik wil niet al te veel verklappen, maar het wordt spectaculair. We hebben dansers tijdens onze show, om onze acts naar een nog hoger niveau te tillen. Tipje van de sluier: veel mensen weten dat ik fan ben van Kylie Minogue, dus daar ga ik zeker een medley van doen.”

Jullie voeren deze productie op rondom het Eurovisie Songfestival. Wat is jouw favoriete Songfestivalnummer?
“Dat blijft toch wel ‘Diva’ van Dana International. Tijdens Tropikali Festival heb ik daar ook mee opgetreden. Ze heeft een opname van dat optreden gezien en mij een bericht gestuurd hoe geweldig ze het vond. Ik kan me tot de dag van vandaag herinneren wat voor impact zij op mij had toen ik haar op televisie zag als 8-jarige jongen.”

Wat betekent het festival voor jou?
“Ik vind het een bijzonder moment van saamhorigheid binnen en buiten onze community, waar ik heel erg van hou. Je zoekt elkaar op en wilt het samen met andere liefhebbers kijken. Ik kan er elk jaar weer van genieten.”

Wie is de grootste fan onder jullie?
“Wij allemaal, maar onze Sedergine uit België heeft een fantastische comedy-act geïnspireerd door het Songfestival. Dat wil je absoluut niet missen.”

The Rotterdam Drag Show is van 9 april tot en met 16 mei 2020 te zien in de Schiecentrale in Rotterdam.

Powered by Labrador CMS