Winq ♥︎ Judy

Renée Zellweger is intense belichaming van gay icon Judy

Maak kans op 2 bioscoopkaartjes

Leestijd: < 1 min

Vanaf 14 november schittert Renée Zellweger als Judy Garland in een biopic over de opkomst en ondergang van het gay icoon. Via Winq maak je kans op twee bioscoopkaartjes.

Judy Garland was natuurlijk het kindsterretje met de mooie vlechten uit The Wizard of Oz (1939) dat dertig jaar later ten onder ging aan drank en pillen.

In Judy, de nieuwe biopic van regisseur Rupert Goold zien we haar in 1969 als een uitgebluste wereldster die ‘ja’ zegt tegen een serie concerten in London omdat ze op zwart zaad zit. Misschien kan de verslaafde ster het fysiek allemaal niet eens meer aan maar nood breekt wet.

Actrice Renée Zellweger speelt de titelrol op een intense manier, alsof alleen de ster Judy Garland nog bestaat en er geen plaats meer is voor een wat kalmere privépersoonlijkheid zodra de schijnwerpers weer uit gaan. Dag en nacht wordt elke zucht en elke kreun lekker dik aangezet. Zelfs als Judy op visite gaat bij een lief homokoppel dat beweert haar grootste fans te zijn lukt het de diva niet om even rust te vinden en haar masker af te zetten.

Het eindresultaat is niet alleen vermoeiend voor de ster zelf maar ook voor het publiek. Zellweger kan niet zo goed zingen of dansen als Garland maar dat kon Garland zelf in 1969 — het jaar van haar dood en van de Stonewall Riots — ook niet meer, dus haar belichaming van het homo-icoon is uiteindelijk wel geloofwaardig. Wel jammer dat alle andere personages zo flets uitvallen naast Zellwegers bijna uitgeraasde orkaan.

Beeld: WW Entertainment

Judy
Met:
Renee Zellweger, Jessie Buckley, Finn Wittrock
Regie: Rupert Goold
Vanaf 14 november in de bioscoop

Powered by Labrador CMS