Nieuws

Regenboogpad voor Erasmus Universiteit Rotterdam

Leestijd: < 1 min

Een mooi initiatief van een Rotterdamse student: op de campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam wordt op Coming-Outdag een regenboogpad geopend. “Ik kan hand in hand lopen over straat, een vriend van mij werd uitgescholden en bedreigd.”

Iniatiefnemer van het regenboogpad is de oud-studente Marit de Ridder van Erasmus Universiteit Rotterdam. Ruim een jaar geleden deed ze aanvraag voor het pad, omdat ze verbaasd was dat het er nog niet was. “Het duurde even, maar ik ben blij dat het pad er nu echt komt”, vertelt De Ridder in een interview met de Universiteit. Ze heeft advies ingewonnen van Erasmus Pride en COC Nederland.

In het artikel legt ze uit waarom het zo belangrijk is dat het pad er komt. “Ik heb verhalen gehoord dat mensen zich niet veilig voelen op de campus. Natuurlijk los je dat niet allemaal op met een regenboogpad, daar zijn meer acties voor nodig en dat kost tijd. Maar het is een goed begin om het gesprek te starten.” Het idee is ontstaan uit ergernis. “Ik kan met mijn vriend hand in hand over straat lopen in de stad. Een vriend die op jongens valt durft dat niet. Hij is weleens uitgescholden op straat en zelfs bedreigd. Alleen omdat hij affectie toont voor iemand die hij leuk vindt. Ik vind het bizar dat dit nog steeds gebeurt in 2022.”

Iedereen zichzelf
“Het doel is dat uiteindelijk iedereen zichzelf kan zijn. Ik vind het erg fijn dat ik mijn stem hiervoor kan gebruiken. Op deze manier laten we zien dat iedereen welkom is op de universiteit. Het maakt niet uit wie je bent of wat je seksuele voorkeur is. Je bent gewoon welkom.”

Het regenboogpad is inmiddels te bewonderen (en gebruiken) naast het Paviljoen op de Institutenlaan van campus Woudestein. Op dinsdag 11 oktober, Coming-Outdag, organiseert het Diversity & Inclusion Office van de universiteit een feestelijke opening.

Het regenboogpad in Rotterdam.
Het regenboogpad in Rotterdam.

Fotografie: © Erasmus Universiteit Rotterdam

Powered by Labrador CMS