Queer As Folk-maker over Disney: waar is de gay content?

Maakt zich zorgen over het monopolie van Disney Plus

Leestijd: < 1 min

Russell T Davies, de bedenker van Queer As Folk, maakt zich zorgen over Disney, dat een steeds groter monopolie heeft en maar weinig programma’s presenteert waarin LHBTQ-gerelateerde thema’s te zien zijn. Hij maakt zich zorgen over de toekomst en roept Disney daarom tot de orde: waar is de gay content?

Tijdens een tv-festival in Edinburgh was Russell T Davies een van de (virtuele) sprekers. Hij kwam met de stelling dat er een groot gebrek aan LHBTQ-content is op Disney Plus.

Monopolie
Hij zei: “Ik maak me zorgen over de grote monopolisten op tv-gebied, zoals Disney Plus. Disney neemt steeds meer bedrijven over en noemt zichzelf gezinsvriendelijk. Toen Disney Plus werd gelanceerd, was er 3.931 uur aan entertainment beschikbaar, wat in totaal 23 weken duurt om te bekijken. Maar met de aanwezige gay content zou ik binnen een half uur klaar zijn, en dat is wat mij beangstigt.”

Als voorbeeld noemde Davies de tv-serie Love, Victor, die aanvankelijk op Disney Plus te zien zou zijn, maar werd verplaatst naar het minder prominente streamingplatform Hulu. Weliswaar was dat omdat er jongeren in te zien waren die alcohol dronken en ander ‘volwassen gedrag’ vertoonden en niet omdat het hoofdpersonage gay is, maar toch: “Het is een klein teken aan de wand. Het laat zien wat er gebeurt als monopolisten de dienst uitmaken.”

Love, Victor
Ook de makers van Love, Victor waren niet blij met het besluit van Disney. Voor een tweede seizoen willen ze zich minder inhouden, omdat ze op Hulu aan minder gezinsvriendelijke eisen worden gehouden dan op Disney Plus. Love, Victor was namelijk wel erg braaf, zo vond ook onze Winq-recensent.

Powered by Labrador CMS