Queer As Folk komt terug op tv

Nieuw seizoen speelt zich af in New Orleans

Leestijd: < 1 min

Er komt een nieuw seizoen van Queer As Folk, dat bovendien gemaakt wordt door de man die het allemaal heeft bedacht: Russel T Davies. Die heeft na It’s A Sin de smaak weer te pakken en pakt na ruim twintig jaar de draad weer op. Maar dan nét even anders…

Queer As Folk was eind jaren negentig zeer vooruitstrevend. De Britse serie werd uitgezonden op Channel 4 en draaide om drie mannen die bevriend waren, maar zeer verschillend in het leven stonden. In twee seizoenen werden er tien afleveringen uitgezonden. In 2000 volgde een Amerikaanse remake, die vijf seizoenen en 83 afleveringen kende.

Reboot

Russell T Davies was de bedenker van de originele Britse versie van Queer As Folk. Hij is nu ook betrokken bij de reboot, die zich niet in Londen afspeelt maar in de Amerikaanse stad New Orleans.

Het nieuwe seizoen gaat wederom om een groep vrienden. In de nasleep van een grote tragedie proberen ze de draad van hun levens weer op te pakken. Davies is als executive producer betrokken bij de nieuwe Queer As Folk, net als producent van het eerste uur Nicola Shindler.

Peacock

Het is nog niet bekend of er acteurs uit eerdere seizoenen te zien zullen zijn, maar dat is niet heel waarschijnlijk.

Het Amerikaanse platform Peacock, onderdeel van NBCUniversal, zal het nieuwe seizoen van Queer As Folk als eerste gaan uitzenden. Wanneer precies is nog niet bekend.

Coverbeeld: still uit de Britse Queer As Folk

Powered by Labrador CMS