Dotan

Première: hier is de nieuwe video van Dotan: ‘No Kissing on a Sunday’

Leestijd: 2 min

Toen Dotan de Amerikaanse familie van zijn partner Grant voor het eerst ontmoette, leidde dat aanvankelijk tot ongemakkelijke situaties. De zanger schreef er het lied ‘No Kissing on a Sunday’ over en schreef er een uitvoerig verhaal bij. Bekijk hier de video, die vandaag in première is gegaan.

Dotan schreef het nummer na een reis naar North Carolina, waar hij tijdens Kerst voor het eerst de familie van partner ontmoette. Voordat zij vertrokken, hadden zij Grants familie telefonisch verteld dat zij een stel zijn. Dit was tevens Grants coming-out. Ze wisten dat dit moeilijk zou zijn vanwege de conservatieve opvattingen van zijn familie en de sterke invloed van de kerk.

spannend begin 

De eerste paar dagen van hun bezoek waren dan ook erg ongemakkelijk en beladen met spanning. Vooral Grants vader vond het aanvankelijk moeilijk om hun relatie te accepteren en vroeg zich hardop af waarom hem dit werd aangedaan. Maar na een paar dagen, terwijl zij in de auto zaten, keek Grants vader via de achteruitkijkspiegel naar Dotan. 

Met tranen in zijn ogen zei hij: "Ik kom uit een kleine wereld en ik zie dat de wereld snel aan het veranderen is. Ik weet dat ik mee zal moeten veranderen. Ik vind het heel ingewikkeld, maar ik heb mijn zoon nog nooit zo gelukkig gezien en ik ben zo onder de indruk van hoe jij je liefde toont naar hem. Dus ik wil dat je weet dat, waar ik ook ga, ik jullie altijd zal verdedigen."

no kissing, no touching 

Deze woorden betekenden veel voor Dotan en Grant, maar het dagelijkse leven in North Carolina bleef uitdagend. Ze werden uitgenodigd om op zondag mee naar de kerk te gaan, maar onder de strikte voorwaarde: "No kissing, no touching." Sommige mensen gedoogden hun relatie, maar omarmden deze niet volledig.

 Dotan realiseerde zich dat deze situatie universeel was en wilde zijn ervaring delen via een lied. Hij schreef ‘No Kissing on a Sunday’ en droomde ervan een videoclip in de vorm van een korte film te maken. Samen met de Britse regisseur Ethan Graham reisde hij naar Bulgarije, waar een ranch werd nagebouwd en het verhaal prachtig in beeld werd gebracht. "Het was emotioneel om dit weer te herbeleven. Het voelde alsof ik weer terug was in North Carolina met alle spanningen. Maar het maakte me ook trots hoe ver we zijn gekomen sinds die eerste ontmoeting. Ik ben blij dat we dit hebben kunnen vastleggen en hoop dat het anderen hoop geeft."

eerlijk verhaal 

‘No Kissing on a Sunday’ is een eerlijk verhaal over Dotans persoonlijke ervaring en resoneert met anderen die soortgelijke situaties hebben meegemaakt. “Het nummer herinnert ons eraan hoe belangrijk het is om anderen te accepteren zoals ze zijn en hoe we door openheid en begrip angsten kunnen overwinnen.”

Powered by Labrador CMS