Première: Ach Mijn Wederhelft, een voorstelling over PrEP en safe seks

Tickets zijn nu te koop

Leestijd: < 1 min

Wel of geen PrEP? Wie heeft zeggenschap over het lichaam? En bij wie ligt de verantwoordelijkheid? Daarover gaat de voorstelling Ach Mijn Wederhelft, oftewel een onderzoek in drie delen over de seksuele revolutie van toen, nu en morgen. Koop nu kaarten voor de première van zondag 3 t/m dinsdag 5 oktober.

Van zo 3 t/m di 5 oktober is de première van Ach Mijn Wederhelft te zien in het Amsterdamse Frascati-theater. De voorstelling is een samenwerking tussen Gavin-Viano en Frascati Producties en is een theatraal onderzoek in drie delen over de seksuele revolutie van toen, nu en morgen.

Nieuwe vormen van safe seks

De voorstelling belicht vanuit drie verschillende perspectieven de keuze rondom het wel of niet nemen van PrEP. Ach Mijn Wederhelft is een onderzoek naar de nieuwe vormen van safe seks en de stigmatisering rondom seksuele vrijheid. Over de opkomst van de anticonceptiepil en de parallellen met de hedendaagse PrEP-pil. Want wie heeft zeggenschap over het lichaam? En bij wie ligt de verantwoordelijkheid? 

Maatschappelijke urgentie

Het werk van Gavin-Viano straalt vaak maatschappelijke urgentie uit. Via zijn initiatieven kaart hij thematieken aan die in de black community, de human rights community, de lhbtq-community en bij kwetsbare jongeren spelen.

Met zijn voorstellingen wil hij herkenning bieden en inzicht teweeg brengen en zo het Nederlands theater toegankelijker maken voor deze gemeenschappen die er tot nu toe niet vanzelfsprekend een stem kregen.

Taal, beweging, muziek en humor

Gavin-Viano doet dit door niet-westerse verhalen te vertellen, vaak een anti-white-male-gaze als perspectief te kiezen en bewust op zoek te gaan naar de intersectionaliteit van zijn personages.

Zo creëert hij een wereld waar taal, beweging en muziek tot een geheel samenvloeien en waar humor het cement tussen de bouwstenen vormt.

Meer informatie en tickets

Het complete verhaal van de voorstelling Ach Mijn Wederhelft vind je op de website van Frascati. De drie delen gaan samen in première op 3 oktober. Op de website kun je tevens terecht voor tickets.

Powered by Labrador CMS