Pedro Pascal over zijn rol in gay western: “Dit is ongelooflijk”

Hier de eerste foto’s van Strange Way of Life

Leestijd: < 1 min

Dé ster van dit moment is Pedro Pascal, die de hoofdrol speelt in de HBO Max-serie The Last of Us. Hij is binnenkort samen met Ethan Hawke en Manu Rios (Élite) te zien in een gay western van Pedro Almodóvar. Strange Way of Life is volgens de regisseur het antwoord is op Brokeback Mountain. Bekijk hier de eerste foto’s.

Pedro Pascal speelt samen met Ethan Hakwe in de gay western Strange Way of Life. Het is een film van een half uur, die ondanks de korte lengte toch al veel tongen losmaakt. Te zien is hoe Silva (een rol van Pascal) en sheriff Jake (gespeeld door Ethan Hawke) elkaar na 25 jaar weer zien.

Intieme ontmoeting

Volgens Pedro Almodóvar, zelf gay, is Strange Way of Life zijn antwoord op Brokeback Mountain. De 72-jarige regisseur draait de film om een confrontatie tussen de twee hoofdrolspelers, maar is het verhaal zelf heel intiem.

Bij de aankondiging van de première van de film zei Almodóvar over het verhaal: “Een man genaamd Silva rijdt op een paard door de woestijn in de buurt van Bitter Creek. Hij gaat op bezoek bij sheriff Jake. Vijfentwintig jaar eerder werkten de twee samen als huurmoordenaars. Nu keert Silva terug naar Bitter Creek, zogenaamd met het excuus om herinneringen op te halen aan hun oude vriendschap. Maar de volgende ochtend weet Jake dat er een andere reden is voor hun reünie…”

Bedwelmend en hilarisch

Aan het Amerikaanse magazine Insider vertelt Pedro Pascal hoe het was om samen te werken met Almodóvar. “Hij heeft voor mij een wereld geopend vol kleur, cultuur, rebellie en seksualiteit. Zijn verhalen zijn bedwelmend, gevaarlijk, hilarisch, hartverscheurend… ze omvatten het hele spectrum. Hij heeft een geheel eigen stijl”

Ook het werken met Ethan Hawke is Pascal goed bevallen. “Als kind zag ik hem al spelen in films. Later heb ik hem gezien op Broadway en Off Broadway. Ik heb zijn boeken gelezen en toneelstukken gezien die hij heeft geregisseerd. Het was een ongelooflijke kans om van hem te leren en te genieten van zijn ervaring, om met mensen van dat niveau te mogen werken. Ik heb alles in me opgenomen.”

Première

Naast Pascal en Hawke is ook Élite-acteur Manu Rios te zien. Strange Way of Life gaat in mei in première tijdens het Film Festival in Cannes. Hier de eerste foto’s.

Strange way of life
Strange way of life
Strange way of life
Strange way of life
Strange way of life
Strange way of life
Powered by Labrador CMS