Fashion Freak Show Jean Paul Gaultier Winq

Ontdek de excentrieke wereld van Jean Paul Gaultier in Koninklijk Theater Carré

Franse modeontwerper Jean Paul Gaultier brengt zijn sensationele Fashion Freak Show naar Amsterdam, van 24 juli tot en met 28 juli in Koninklijk Theater Carré. Voor fans van Gaultier, die naast zijn modeontwerpen ook bekend werd met zijn parfum 'Le Male' en het iconische 'cone bra' kostuum voor Madonna's Blond Ambition World Tour in 1990, is dit een evenement om naar uit te kijken.

De Fashion Freak Show - 50 jaar popcultuur door de ogen van de enfant terrible van de mode neemt het publiek op een reis door de opmerkelijke levensloop van Jean Paul Gaultier. De voorstelling belicht zijn leven tegen de achtergrond van de meest invloedrijke politieke en culturele veranderingen van zijn tijd. Maar het is meer dan alleen een modeshow: bezoekers kunnen een explosieve mix van mode, muziek, burlesque, theater en entertainment verwachten. De bijbehorende muziek, variërend van disco tot funk, van pop tot rock, en van new wave tot punk, werpt een uniek historisch licht op de muzikale invloeden die Gaultier hebben geïnspireerd.

Fashion Freak Show Jean Paul Gaultier Winq

De Franse ontwerper zelf is opgetogen over de komst van zijn show naar Amsterdam: “Ik ben verheugd dat de Fashion Freak Show naar Amsterdam komt, de stad waarvan ik houd en die ik vele malen heb bezocht. Ik hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan mijn show als ik heb gehad bij het creëren ervan.”

De Fashion Freak Show beleefde zijn première in Parijs in 2019 in het legendarische Folies Bergère en tourde sindsdien langs iconische locaties in steden als Londen, Tokyo en München. De show brengt een scala aan acteurs, dansers en circusartiesten op het podium, die elk gepassioneerde, uitdagende, sexy en brutale personages vertolken. Op een gigantische videowand worden illustraties van speciale gaststerren, waaronder enkele van Gaultiers langdurige, iconische supporters en vrienden vertoond.

Mis deze kans niet om de wereld van Jean Paul Gaultier te ontdekken in Koninklijk Theater Carré van 24 tot en met 28 juli 2024. Kijk hier voor meer info en tickets.

Powered by Labrador CMS