Olly interviewt Kylie: “Vanaf het begin heb ik mijn queer fans omarmd”

Leestijd: < 1 min

Kylie Minogue blikt in een interview met Years & Years-zanger terug op haar carrière en zoomt daarbij in op haar queer fans. Ze vertelt dat het voor haar volstrekt natuurlijk was om inclusief te zijn. “Tegenwoordig praat iedereen over inclusie, maar voor mij is dat altijd al zo geweest.”

Met haar 53 jaar heeft Kylie Minogue een lange carrière om op terug te blikken. Ze brak door met de Australische soap Neighbours, waarin ze vanaf het midden van de jaren tachtig was te zien. In Nederland kennen we haar sinds 1988, toen ze hier haar eerste hit scoorde met ‘I Should Be So Lucky’.

Ally

Kylie heeft altijd een grote schare queer fans gehad en ze ziet zichzelf als een ally voor de lhbtq-gemeenschap. In haar video’s en concerten is de Australische zangeres/actrice altijd vol voor inclusiviteit gegaan. In een gesprek met Years & Years-zanger Olly Alexander noemt ze dit niet meer dan logisch en ze zegt dat dit geen bewuste keuze was. “Dat is heel natuurlijk gegaan omdat het gewoon past bij hoe ik me voel. Er wordt nu veel gesproken over inclusiviteit, maar ik heb het gevoel dat ik daar al vanaf het begin mee bezig was.”

Queer nachtleven

Op haar achttiende ging Kylie op zichzelf wonen en niet lang daarna verhuisde ze naar Londen, waar ze kennis maakte met het queer nachtleven. Daar leerde ze de designers en stylisten kennen met wie ze later samenwerkte. En daarom was het voor haar vanzelfsprekend om niet te oordelen, vertelt ze aan Alexander.

Bekijk hier het interview, gevolgd door het duet dat Kylie en Olly onlangs opnamen.

Powered by Labrador CMS