Nijmegen organiseert EuroGames in 2022

Leestijd: < 1 min

In de volksmond wordt dit grote sportevenement ook wel de Regenboogspelen genoemd, maar de officiële naam luidt EuroGames. Nijmegen heeft de editie van 2022 binnengehaald. “Sociale inclusie is belangrijk in deze Regenboogstad”, zegt een wethouder. “Met de EuroGames kunnen we dit laten zien.”

EuroGames is een internationaal sportevenement dat is gericht op LHBTQ’s. Het is een initiatief van de European Gay and Lesbian Sport Federation (EGLSF). Het sporttoernooi ging van start in 1992 met als doel sporten toegankelijker te maken voor verschillende groepen en de diversiteit binnen sportverenigingen te bevorderen.

De EGLSF bestaat dit jaar precies dertig jaar. De eerste twee edities werden ook al georganiseerd in Nederland. Het aantal deelnemers verschilt per jaar. Zo deden er in 2016 1.400 mensen mee, het jaar ervoor bijna 4.500.

Sociale inclusie
Afgelopen zondag kreeg de Nijmeegse kandidatuur voldoende stemmen in Budapest. Wethouder Grete Visser vindt het fantastisch dat Nijmegen de EuroGames 2022 mag organiseren, zegt ze tegen Omroep Gelderland. “Sociale inclusie in de sport is belangrijk in deze regenboogstad. Met de EuroGames kunnen we dit in laten zien.”

Tijdens de EuroGames op 28, 29 en 30 juli 2022 kunnen de minimaal 1.500 sporters deelnemen aan verschillende sporten, waaronder zwemmen, voetbal en atletiek. Naast de sportwedstrijden is er tijdens het driedaagse evenement een openings- en sluitingsceremonie.

Intussen hebben vrijwilligers en betrokkenen bij Nijmeegse sportverenigingen zich aangemeld. De gemeente en provincie steunen de organisatie met 221.000 euro.

Bron: Nos / Omroep Gelderland / Foto: Creative Commons

Powered by Labrador CMS