Kijktip

Nieuwe Netflixserie ‘Heartstopper’ vooral heel zoet

Nu te zien op Netflix!

Leestijd: < 1 min

Van de graphic novel Heartstopper is een Netflixserie gemaakt. In Heartstopper volgen we Charlie en Nick, twee jongens die langzaam maar zeker verliefd worden. Het resultaat: een mooie serie die zó zoet is dat het glazuur spontaan van je tanden springt. Heerlijk!

Alice Osman, die nauw betrokken is bij het maken van de serie, begon in 2016 met het maken van de graphic novel waar Heartstopper op gebaseerd is. Osman en de andere makers begrijpen het belang van diversiteit in een serie als deze, waardoor de personages lekker divers zijn en en iedereen wel iemand vindt om zich mee te identificeren. Het is ook verfrissend dat de acteurs zelf niet al dik in de twintig zijn, zoals vaak gebeurt bij het casten van tienerseries. 

Charlie is een tienerjongen op een middelbare school in het Britse Slough, en hoort met z’n vriendengroepje niet bepaald bij de ‘cool kids’. Daarnaast zijn ze gezamenlijk nog het gemis van Elle aan het verwerken, een klasgenootje dat uit de kast kwam als trans vrouw en net is overgeplaatst naar een meisjesschool. Charlies liefdesleven draait voornamelijk om stiekem in de pauze zoenen met een schoolgenoot, om vervolgens uit te huilen bij een begripvolle leerkracht omdat die schoolgenoot hem verder nogal slecht behandelt.

Op een dag komt stoere rugbyjongen Nick naast Charlie zitten, en het klikt meteen tussen de twee. Hoewel het voor beide jongens ingewikkeld is om met hun nieuwe verliefdheid om te gaan, laat Heartstopper zien hoe mooi en onbezonnen kalverliefde kan zijn. Natuurlijk zijn er obstakels – de vriendengroepen van zowel Charlie als Nick hebben elk op hun eigen manier moeite met de relatie – maar in essentie zit de gemiddelde kijker acht afleveringen lang met een glimlach en vertederde blik op de bank.

Heartstopper is vanaf morgen 22 april te zien op Netflix. In onze komende editie (verkrijgbaar vanaf 10 mei) lees je een uitgebreid interview met de acteurs uit de serie.

Powered by Labrador CMS