Nieuwe muziek: vier corona-kerst met Robbie Williams

Bekijk zijn grappige video én een kerstconcert van Harry Styles

Leestijd: < 1 min

Terug van heel lang weggeweest: de Backyard Sessions van Miley Cyrus, waarbij ze akoestische versies zingt van haar liedjes. Verder is er nieuwe muziek van haar zusje Noah, geeft Harry Styles een kerstconcert en komt Robbie Wiliams met een corona-kerstlied. Maar er is meer…

Miley Cyrus – ‘Plastic Hearts (Backyard Sessions)’

Daar zit ze weer, in haar eigen achtertuin. Miley Cyrus heeft de oude draad weer opgepakt die ze jaren geleden had laten liggen met het Backyard Sessions. Destijds speelde ze naast eigen werk covers van Dolly Partons 'Jolene' of 'Fifty Ways to Leave Your Lover' van Paul Simon. Nu is ze terug met de titeltrack van haar laatste album, Plastic Hearts.

Liam Payne & Dixie D’Amelio – ‘Naughty List’

Enorme hits zoals Harry Styles en Zayn Malik heeft hij nog niet gescoord, maar net als zijn ex-One Direction-collega’s doet Liam Payne zijn best. Dit is een kerstliedje, dat hij samen zingt met Dixie D’Amelio. En als je goed oplet, zie je Harry ook nog even opduiken in de video. O wacht, het is een lookalike!

The Neighbourhood – ‘Stargazing’

De video van The Neighbourhood begint nogal vaag, met mannen die hun gezichten hebben bedekt met bruine stof, terwijl ergens in een caravan een jongeman zijn gezicht en lichaam met zilveren verf beschildert. Hij eindigt trouwens ook vaag, wanneer de verf er weer afgaat. Wat is er in de tussentijd eigenlijk gebeurd, en waar zijn die met stof bedekte mannen gebleven? En wat doet Jaden Smith daar ineens?

Harry Styles – ‘Jingle Ball Performance’

Dit mag dan wel een ‘Jingle Ball Performance’ heten, er is verder weinig kerstigs aan het optreden van Harry Styles. Hij zingt zijn hits, waaronder ‘Adore You’, maar er is geen belletje te horen en geen ornament te zien. Bovendien is het heel erg zomers in deze video. Maar het is wel mooi.

Oneohtrix Point Never – ‘No Nightmares’

Dit lied heet weliswaar ‘No Nightmares’, het scares de shit uit of jou. We zien een doodeng wezen in een slaapkamer staan, dat op de mysterieuze klanken van de muziek allerlei doorschijnende Disney-achtige figuren observeert. Oneohtrix Point Never roept een geheel eigen wereld op, die weliswaar eng oogt maar ook prachtig is.

Tame Impala – ‘Breathe Deeper’

Wie ook een fantasiewereld oproept in zijn nieuwe video, is Tame Impala. De wereld van glow in the dark insecten, welteverstaan. Van Tame Impala’s laatste album The Slow Rush, dat klinkt als een koortsdroom en helemaal past bij de beelden uit deze video.

Noah Cyrus – All Three’

Noah lijkt op een gothic emoversie van haar zus Miley, met haar ravenzwarte sluike haar, dito kleren en horrornagels. Ze is gefilmd terwijl ze in bad ligt, wat ook weer bol staat van de horrorreferenties. Het behekste koortje maakt het helemaal af. En als Miley de Beyoncé is van de Cyrus-familie, is Noah de Solange. 

Burna Boy – ‘Way Too Big’

Burna Boy laat z’n spierballen zien in zijn nieuwe video, die een vechtsportthema heeft. Een wedstrijd is er niet te zien, wel een kolkende mannenmassa.

Lana Del Rey – ‘Let Me Love You Like a Woman’

Over koortjes gesproken: dat van Lana Del Rey tilt haar ‘Let Me Love You Like a Woman’ naar een hoger plan. Hier zie je haar het live zingen in de talkshow van Jimmy Fallon. Zouden ze dat scharrige barretje speciaal voor haar gebouwd hebben?

Taylor Swift – ‘Willow (Lonely Witch Version)’

Nadat ze ‘Willow’ uitbracht als eerste single van haar tweede surprise-album van dit jaar, Evermore, is er nu een gestripte versie die Taylor Swift de ‘Lonely Witch Version’ heeft genoemd.

Why Don’t We – ‘Slow Down’

Onze favoriete nieuwe boyband viert vakantie in een bungalowhuisje bij een zwembad. Dat wordt lekker plonzen met z’n vijven. De abs vliegen je om de oren in deze nazomerse video.  

Ppcocaine – ‘S.L.U.T.’

Na ‘Wet Ass Pussy’ komt er op de valreep van het jaar iemand die daar nog eens dunnetjes overheen probeert te gaan met een lied over sletjes. Ppcocaine heet eigenlijk Lilliane Diomi en brak als Trapbunniebubbles door op TikTok. Ze is lesbisch, 19 jaar en haatte school. Ze omschrijft zichzelf als poëet, maar ‘S.L.U.T.’ zouden we eerder omschrijven als prozaïsch.

Steve Grand – ‘I'll be home for Christmas’

Gelukkig bestaat er ook nog ouderwetse romantiek naast het bovenstaande filmpje. Zie hier hoe Steve Grand een kerstboom in huis haalt om samen met zijn vriend onder te gaan zitten.

Robbie Williams – ‘Can’t Stop Christmas’

De kerstsingle van Robbie Williams begint niet al te vrolijk: “Oh, what a miserable year… What a time to be alive.” Maar gelukkig is er niets dat kerst kan stoppen.

Powered by Labrador CMS