Nieuwe muziek: Stromae is terug, mét een knotje!

OMG het is de nieuwe ADELE!

Leestijd: < 1 min

In maart verschijnt eindelijk, na bijna negen jaar, weer een nieuw album van Stromae. Deze week zong hij zijn nieuwe single ‘L’Enfer’ live op de Franse tv. Er is meer nieuwe muziek: de broer van Billie Eilish komt met een coronaballad en Katy Perry heeft haar oude vertrouwde look weer terug in haar nieuwe video. En dan is Adele er ook nog, met 'Oh My God'.

Finneas – ‘The Kids Are All Dying’

Als Finneas had verteld dat hij dit lied voor Mika had geschreven, geloof je hem meteen: het is lekker theatraal. De tekst is actueel en gaat over de gevolgen van lockdowns en in de video is te zien hoe Finn allerlei vitrinekasten leegrooft. Het zou toch leuk zijn als hij net als zus Billie Eilish een keer een hit scoort…

Stromae – ‘L’Enfer’

Na bijna negen jaar komt Stromae in maart eindelijk weer met een nieuw album. ‘L’Enfer’ is zijn tweede single van dat nieuwe album, dat Multitude heet. In de tussentijd is de omgekeerde Maestro getrouwd en heeft hij een zoontje gekregen. En lang haar, zoals te zien is bij dit interview met live-optreden.

FKA Twigs – ‘Ride the Dragon’

Zangeres FKA Twigs geeft Beyoncé-achtige vibes af in deze flashmob-video waarbij in het geheim is gefilmd hoe ze wordt weggestuurd van een bordes. Of nou ja, die suggestie wordt in ieder geval gewekt.

Röyksopp – ‘The Ladder’

Muziek waarvan je helemaal tot rust komt, dat was lang de stijl van Röyksopp. Tot er steeds meer verontrustende geluiden en melodielijnen opdoken in de tracks. ‘The Ladder’ is weer een ouderwets weemoedig stemmend deuntje dat ontzettend ‘soothing’ is.

Adele – ‘Oh My God’

Dat Adele juist dit lied op single heeft uitgebracht, zagen we even niet aankomen. Maar zonder de context van het album, dus op zichzelf staand, is het toch best een opvallend nummer. Daar hoort een dito video bij, met meerdere Adellen die elkaar toezingen.

The Weeknd – ‘Sacrifice’

Vorige week vrijdag dropte The Weeknd zijn nieuwe album Dawn FM, met een glansrol voor Jim Carrey als radio-DJ. Een dag later volgde de video voor ‘Sacrifice’, wat wederom een gelikt en lekker in het gehoor liggende dancetrack is.

Katy Perry – ‘When I’m Gone’

Het eerste wat opvalt aan de nieuwe video van Katy Perry: ze heeft haar kortpittige peroxidekapsel teruggestuurd naar Klazienaveen. Stond haar best leuk hoor, daar niet van, maar nu kan de windmachine tenminste gewoon weer z’n werk doen. Het lied: Jessie Ware meets Agnes en/of Robyn.

Shawn Mendes – ‘It’ll Be Okay’

Oké, het is dus uit met Camila Cabello, de zangeres aan wie Shawn Mendes ál zijn liedjes heeft opgehangen. Dus nu ook bij ‘It’ll Be Okay’, dat gaat over afscheid, iemand achterlaten met verdriet en dat het vanzelf weer goed komt en dat hij altijd van haar zal blijven houden, hoe dan ook.

David Guetta & Morten – ‘Permanence’

Even maakte het hart een sprongetje: doet David Guetta het hier met A-ha-hunk Morten Harket? Nee dus, dit is Morten Breum. Met een vet aangezette, bijna brute sound, dat wel.

Tom Aspaul – ‘Let Them (It’s All Love)’

Altijd een goed idee: je snor en wenkbrauwen blond verven (en je haar knalgeel). Tom Aspaul ziet eruit als een jonge Bas Kosters en ‘Let Them’ is een aanstekelijk lgbtq love anthem.

Lebruce – ‘Vaag’

De Nederlandse queer rapper Lebruce legt zijn flows op een lekkere dancebeat, met een video onder choreografie van Jens van Noten en twee dansers, Mauro van Schaeybroeck en Sterre Hubrechtsen. Lees ook ons interview met Lebruce, van alweer twee jaar geleden.

Muse – ‘Won’t Stand Down’

Zanger Matthew Bellamy van Muse ziet er extreem griezelig uit in de video van ‘Won’t Stand Down’. Met een langharige, grijze pruik en zwartgemaakte ogen, in een rolstoel die is aangesloten op allerlei slangen ziet hij eruit als een bionisch oermens. Wat er vervolgens gebeurt is pure horror. Ze zouden een tv-serie moeten maken van deze video.

Mitski – ‘Love Me More’

Zangeres Mitski brengt in februari haar nieuwe album Laurel Hell uit. ‘Love Me More’ nam ze aanvankelijk op als ouderwets countryliedje, maar na het zien van The Exorcist – waarin Mike Oldfields ‘Tubular Bells’ is te horen – kwam dit eruit. Deze versie bevat inderdaad een akkoordenschema dat doet denken aan Oldfield. Maar in het geval van Mitski is daar niks engs aan.

Destroyer – ‘Tintoretto, It’s For You’

De ietwat excentrieke Dan Bejar maakt al jaren cultmuziek onder de naam Destroyer. In maart verschijnt zijn nieuwe album Labyrinthitis, waarvan dit piano- en synthkunstwerk de eerste single is.

The Weeknd – ‘Gasoline’

Tot slot nog een keer The Weeknd, die ook maar meteen een tweede video uitbracht, deze week. ‘Gasoline’ begint met een harig oor waar mieren in rondkruipen en wat volgt is een duister werkje.

Powered by Labrador CMS