Nieuwe muziek: Robbie Williams zingt met orkest en nóg een nieuw Pride-anthem

Leestijd: < 1 min

‘What a Feeling!’ De bekende eighties-hit van Irene Cara ken je nog wel hè? Die is nu speciaal voor Pride in een nieuw jasje gestoken. Verder zingt Robbie Williams ‘Lost’, samen met het Nederlandse Metropole Orkest. Maar er is meer nieuwe muziek, van o.a. Duncan Laurence, Sophie Ellis-Bextor en King Princess.

Duncan Laurence – ‘Electric Life’

We beginnen met muziek van eigen bodem, of nou ja: sinds enige tijd woont Duncan Laurence in Stockholm. Eerder deze week belden we met Duncan over zijn nieuwe single, ‘Electric Life’, waarmee hij een nieuwe weg is ingeslagen. Het is de opmaat voor een nieuw album dat in het voorjaar van 2023 verschijnt. Lees hier het interview.

Robbie Williams – ‘Lost’

Robbie Williams brengt vandaag zijn nieuwe single Lost uit. Het nummer is afkomstig van zijn op 9 september te verschijnen album XXV waarmee de zanger zijn 25-jarig jubileum viert. XXV bevat niet alleen de grootste hits van Robbie maar werd ook opgenomen met het Nederlandse Metropole Orkest.

Tally – ‘What a Feeling’

Tally gelooft in de kracht van het waarmaken van je dromen met haar nieuwe single 'What A Feeling'. Ze trapt de release af met een optreden op de mainstage van Pride Amsterdam, vanavond om 19:45 uur op de Dam. Vervolgens is ze te zien bij Reguliers Celebrates om 21:30 uur. Daarnaast is de zangeres morgen met de song te horen op de Pride-boot van de KRO-NCRV tijdens de Canal Parade. 'What A Feeling' is een feestelijke cover van de gelijknamige hitsong van Irene Cara uit 1983, voor de film Flashdance.

Kaytranada & Anderson .Paak – ‘Twin Flame’

Anderson .Paak heeft z’n goede vriend Bruno Mars – met wie hij het duo Silk Sonic vormt – even op een zijspoor geparkeerd en is nu te horen op de nieuwe single van Kaytranada. We zijn vooral benieuwd waar die prachtige tuinbroek van Kay vandaan komt.

Panda Bear & Sonic Boom – ‘Edge of the Edge’

Deze twee indie-zangers hebben de handen ineengeslagen voor een album, dat Reset gaat heten. In deze single zit een sample van Randy and the Rainbows’ ‘Denise’ uit 1963. De video is lekker trippy. En ook best grappig.

King Princess – ‘Let Us Die’

Hold On Baby is het nieuwe album van King Princess. Voor de video van ‘Let Us Die’ gaat ze naar het ziekenhuis en wordt ze onder narcose gebracht door een hitsige verpleegkundige. Tegenwoordig laat YouTube zien welk deel van de video het best is bekeken. Hier is dat moment op 2 minuten en 8 seconden. Kijk maar even waarom precies.

Sophie Ellis-Bextor – ‘Hypnotized’

Toen Godfried Bomans Marlene Dietrich zag optreden, verzuchtte hij: “Had mijn vrouw maar één zo’n been.” Bij Sophie Ellis-Bextor zou je kunnen zeggen: “Had mijn vrouw maar één zo’n jukbeen.” ‘Hypnotized’ is een opzwepend disconummer. Hopelijk komt er snel een nieuw album van Soof, die in de video laat zien dat zelfs zij een ‘ugly cry’ heeft…

Rina Sawayama – ‘Hold the Girl’

Van het gelijknamige album dat net uit is. Ons Rien gaat helemaal Little House on the Prairie in deze video die op de een of andere manier ook aan Kate Bush doet denken.

The 1975 – ‘Happiness’

Op de een of andere manier werkt de muziek van The 1975 heerlijk rustgevend. ‘Happiness’ is een relaxed zomernummer met in de video een speciaal optreden van een zwart paard. Van het album Being Funny in a Foreign Language, dat op 14 oktober verschijnt.

Fletcher – ‘Becky’s So Hot’

Cari Elise Fletcher is een Amerikaanse singer-songwriter die alleen haar achternaam gebruikt. Ze noemt zichzelf queer en in haar video voor ‘Becky’s So Hot’ schittert actrice Bella Thorne (Bella = Becky?).

Jackson Wang – ‘Cruel’

De Chinese zanger Jackson Wang (1994) brak door met K-Popgroep Got7 in 2014. Voor hij de muziek inging, was hij een gerenommeerd zwaardvechter. De video van ‘Cruel’ is dystopisch en sexy tegelijk. Grappig: de credits onder deze video zijn ongeveer een halve meter scrollen.

BLACKPINK X PUBG MOBILE - ‘Ready For Love’

We blijven even hangen bij de K-Pop. BLACKPINK was altijd al heerlijk gelikt, maar in de vdieo bij ‘Ready For Love’ lijken de dames ontsnapt uit een mangastrip. Of een game.

Maluma – ‘Tsunami’

Arcangel en De La Ghetto doen mee op de nieuwe single van Maluma. Over gelikt gesproken: wat ziet Maluma er fijn uit met z’n roze stoppelkapsel. Sowieso alles in die video is overgestileerd. Alsof de Netflix-realityshow Bling Empire ineens uit Colombia komt.

Seven Lions feat. So Below – ‘Every Time’

Jeff Montalvo, professioneel bekend als Seven Lions, is een Amerikaanse DJ, producer, instrumentalist en remixer uit Santa Barbara, Californië. Zorgt hij nu voor een comeback van dubstep? De video is bijna gothic, met in de hoofdrol een soort dirty Marie-Antoinette in een bad.

Jnr Choi en Fivio Foreign – ‘Amused’

‘Amused’ is de nieuwe single van Jnr Choi, een samenwerking met Fivio Foreign. Het nummer is de opvolger van hitsong ‘To The Moon’ dat inmiddels 300 miljoen streams wereldwijd heeft verzameld en ook op TikTok en Instagram een groot succes was. De video bij ‘Amused’ is opgenomen in Jnr Choi’s thuisstad Londen. De 25-jarige artiest is niet alleen muzikaal, maar ook veel gevraagd model. Zo liep hij shows voor Kenzo, Armani en Issey Miyake. 

Odesza – ‘Love Letter’

Simone Ashley uit Sex Education en Bridgerton, allebei te zien op Netflix, is te zien in de nieuwe video van dance-act Odesza. Van het album The Last Goodbye.

Benny Blanco, BTS & Snoop Dogg – ‘Bad Decision’

Geinige video wel, waarin Benny Blanco rondspringt in een pyjamasetje en zich voorbereidt op een concert van K-popband BTS.

Madonna – ‘Impressive Instant (Peter Rauhofer’s Universal Radio Mixshow Mix)’

Over twee weken verschijnt de uitgebreide editie van Madonna’s remix-album Finally Enough Love, met daarop vijftig geremasterde remixen van al haar nummer één-hits uit de Amerikaanse dance-lijsten. Deze remix staat er ook op, en in de video is footage te zien uit Madonna’s Drowned World Tour.

Carly Rae Jepsen – ‘Beach House’

“I’ve got a beach house in Malibu and I’m probably going to hurt your feelings.” Dat belooft heel wat. Van het album The Loneliest Time dat binnenkort uitkomt. Helaas is er nog geen video verschenen, dus doen we het hier voorlopig even met de lyric-variant.

 

Powered by Labrador CMS