Omaar Apollo

Nieuwe muziek: Omar Apollo is klaar met jou en Lana Del Rey schaakt rapper Quavo

Het lekkerste bewaren we voor het laatst: Jessie Ware is terug!

Leestijd: 3 min

Ben jij weleens met een complete messenset onder je bontjas op de foto gegaan? Nou, zanger Omar Apolla deed het wél en dat ziet er best bijzonder uit. Verder strikte Lana Del Rey rapper Quavo voor een duet, en is er nieuwe muziek van Tove Lo, Coldplay, MGMT, Imagine Dragons en Tinashe. Maar er is meer…

alvaro soler – ‘te imaginaba’

De Spaans-Duitse Alvaro Soler komt gewoon met nóg een video voor ‘Te Imaginaba’. Hier zien we hoe zijn wandeling door de natuur verdergaat, namelijk op het strand. Hij gaat zelfs heel even de zee in.

tove lo – ‘not on drugs’

Na twee video’s vol impliciet gefilmde expliciete seksscènes heeft Tove Lo nu een filmpje opgenomen waar niemand ook maar enige aanstoot aan kan nemen. Of het moet al zijn dat ze over drugs zingt.

coldplay – ‘feelslikeimfallinginlove’

Een gevoelig liedje van Coldplay, daar hoort natuurlijk een gevoelige video bij. In beeld te zien is Natasha Ofili, die het lied heeft vertaald naar gebarentaal en daar een complete performance omheen heeft bedacht.

aurora – ‘starvation’

Aurora Aksnes komt uit Noorwegen, en haar video lijkt te zijn gebaseerd op de Midsommar-feesten die Scandinavische landen vieren rond de langste dag van het jaar. ‘Starvation’ is een opzwepende track over hongeren naar liefde.

omar apollo – ‘done with you’

Ben jij weleens met een complete messenset onder je bontjas op de foto gegaan? Waarom eigenlijk niet? Want Omar Apollo doet dat namelijk wel in de video bij ‘Done with You’ en dat ziet er best kunstzinnig uit. Net als zijn met witte verf besmeurde overall. En waarom drapeert die slager ineens een lap vlees over Omars blote schouder? Nou, gewoon omdat hij er helemaal klaar mee is en kennelijk zijn dit dan de dingen waar hij behoefte aan heeft. Dus.

lisa – ‘rockstar’

Lisa Manobal is een Thaise rapper die ook lid is van de Koreanse meidengroep Blackpink. Volgend jaar maakt ze haar acteerdebuut in het nieuwe seizoen van The White Lotus. Iemand om in de gaten te houden dus. Drie jaar geleden bracht ze haar eerste soloalbum uit en ‘Rockstar’ is de opmaat naar album nummer twee.

 Jason gwen – ‘get ready’

Acteur, muzikant en visuals producer rapt over elektronische beats. Hij maakte een video bij zijn nieuwe single ‘Get Ready’ in Ho Chi Minh City, waar de hectiek vanaf spat.

one republic – ‘nobody’

Ook One Republic trok naar een drukke stad voor de opnames van de video voor ‘Nobody’, Tokio in dit geval. De straatscènes zijn indrukwekkend.

burna boy – ‘higher’

Op de een of andere manier ontroert de video van ‘Higher’. Zou het komen door het kinderkoor?

imagine dragons – ‘wake up’

Het valt niet in een paar zinnen te vatten waar de video van ‘Wake Up’ over gaat, maar we zien de heren in identieke witte pakken rondhangen in een hotel, terwijl er allerlei natuurbeelden voorbijkomen.

mgmt – ‘people in the streets’

Het kunstwerk van de week is gemaakt door MGMT, zoals eigenlijk al hun video’s op een bijzondere manier tot de verbeelding spreken. Hier valt het subtiele gebruik van animaties op, in combinatie met demonstrerende mensen en de toestand in de wereld.

lana del rey & quavo – ‘tough’

De haast pastorale muziek van Lana Del Rey gaat vaak wonderwel samen met hip hop. In het verleden gebruikte Laan weleens trapbeats onder haar vintage zangsound. Deze keer zorgt rapper Quavo voor extra peper.

tinashe – ‘getting no sleep’

In augustus verschijnt het nieuwe album van Tinashe, Quantum Baby genaamd. Na leadsingle ‘Nasty’ komt ze nu met ‘Getting No Sleep’, wat ook alweer op de naam van een Janet Jackson-single lijkt. Maar dit is een compleet andere track dan Janets’ ‘No Sleeep’. In de video – met fraaie lichteffecten – zoent de biseksuele Tinashe met een vrouw die sprekend op haar lijkt.

jessie ware & romy – ‘lift you up’

Zo zeg, wat klinkt lekker. Jessie Ware en Romy (ex-The xx) hebben een zomerse dance-hit gemaakt waarin ze het beste in elkaar naar boven halen. Het is uplifting powerpop op een moderne discobeat en we kunnen niet wachten tot de officiële video er is. Hierbij daarom de lyric video.

Powered by Labrador CMS