Nieuwe muziek: Madonna zingt met Maluma en Kylies nieuwe discotrack

Luister ook naar Lady Gaga's powerballad

Leestijd: < 1 min

“Strike a pose, you little Pre-Madonna!” Todrick Hall heeft een nieuw lhbtq-anthem in handen met zijn laatste track. In de video is hij een echte primadonna. Die andere Madonna was te gast in Médellin, waar zanger Maluma een concert gaf. De Queen of Pop zong een mopje ‘Music’ met hem mee. Maar er zijn meer nieuwe muziekvideo’s, bijvoorbeeld van Kylie en Lady Gaga.

Todrick Hall – ‘Pre-Madonna’

Er wordt ouderwets gezellig gevogued in de nieuwe video van Todrick Hall, die er waanzinnig uitziet in een jurk gemaakt van vinyl singles. En in een jurk gemaakt van speaker-onderdelen. Dat zijn slechts twee van de outfits, er zijn er veel meer te zien in de video van ‘Pre-Madonna’.

Maluma & Madonna – ‘Medellín’ & ‘Music’

Waar Madonna angstvallig iedereens telefoon afp(l)akte zodat niemand video’s kon verspreiden van haar Madame X Tour, doet Maluma daar niet zo moeilijk over. En zo kan het dat het gastoptreden van Madonna tijdens het concert van de Colombiaanse zanger in zijn eigen hoofdstad Medellín overal opduikt op YouTube. Het zag er prima uit, hoe de twee hun duet uit 2019 met dezelfde naam vertolkten. Daarna volgde ook nog ‘Music’, Madonna’s laatste Amerikaanse nummer één-hit uit 2001, dat het publiek van Maluma – dat toch een stuk jonger is dan dat van Madge – woord voor woord meezong.

Rammstein – ‘Angst’

Doodeng, deze video van Rammstein die inderdaad angst inboezemt, met de zanger vastgebonden op een brancard die als een soort terreurdictator een volk van kleurloze slaven toespreekt. Van het nieuwe album Zeit.

Flume & Damon Albarn – ‘Palaces’

De elektronische, kunstzinnige muziek van Flume krijgt deze keer een gastgeluid van Damon Albarn, zanger van Blur, Gorillaz en tegenwoordig ook steeds vaker solo. ‘Palaces’ begint met fantasierijke pianoklanken, verandert vervolgens in een soort unheimisch ambientstuk en dan knalt Albarn z’n stem erin: eerst alleen, daarna meerstemmig op een haperende beat.

Sam Smith – ‘Love Me More’

Hadden we vorige week even gemist: de nieuwe video van Sam Smith. Ook hier meerstemmige zang op een ballad met een beat.

Kehlani – ‘everything’

Blue Water Road is het nieuwe album van Kehlani, die het klein houdt op diens nieuwe single ‘everything’. Aanvankelijk lijkt het alsof het lied maar niet op gang komt, maar na drie of vier keer luisteren ben je verkocht.

Kehlani – ‘up at night’

Nog een nieuwe Kehlani-video! In tegenstelling tot ‘everything’ pakt ‘up at night’ meteen. Met een lekker swingende video die helaas maar iets van twee minuten duurt.

Tove Lo – ‘No One Dies From Love’

Een retro-futuristisch huis vormt het decor voor de nieuwe video van Tove Lo. Ze loopt wat rond, ontdekt een knop waarmee een kubus zich ontvouwt en daar zit een robotwezen in. Het blijkt ‘Annie 3000’ te zijn, die multifunctioneel inzetbaar is. Alleen margarita ’s inschenken gaat nog niet helemaal zoals het zou moeten.

FKA Twigs – ‘Thank You Song’

Dit vindt een zekere Nadia van deze video en zo is het maar net: “The party is over. Your friends are gone. The world is just you and your way home. You're alone but there is a warmth in your chest. Your friends, and loves and family will always be there intertwined with you even when they aren't in front of you. That is how this song makes me feel. Thank you for making this Ms. Twigs. you are such an inspiration (you already knew that but I’m going to say it anyways).”

Ava Max – ‘Maybe You’re The Problem’

Oké, misschien is Ava Max af en toe een beetje ordinair. Maar ze heeft wel een leuke meneer bij zich op het strand. Die er geweldig uitziet in respectievelijk een zwembroek, als houthakker zonder shirt en in een vrolijk gekleurde trui bij een speelautomaat.

Ed Sheeran – ‘2Step (Feat. Antytila)’

Hier is de nieuwe video van Ed Sheeran. Voor de fans van Ed Sheeran.

Charlie Puth – ‘That’s Hilarious’

Wat zou er precies zo hilarisch zijn… De wifebeater die Charlie draagt of dat dit lied over verdriet volledig wordt overheerst door autotune?

Emeli Sandé – ‘Ready to Love’

Emeli Sandé is verliefd! Onlangs stelde ze haar vriendin voor en kwam ze officieel uit de kast. En als je dan naar de tekst luistert van ‘Ready to Love’, krijg je spontaan vlinders in je buik. De vrouw van haar dromen is ook heel even te zien in haar video.

Kygo – ‘Freeze’

In een filmpje van maar liefst acht minuten ontvouwt zich een romantisch liefdesverhaal op de dromerige klanken van ‘Freeze’, met als climax twee mensen die door de galaxy zweven. Beetje cliché, maar wél mooi gemaakt.

Carly Rae Jepsen – ‘Western Wind’

De turboprop van ‘Call Me Maybe’ is ver te zoeken bij ‘Western Wind’, een relaxte ballad van CRJ. De kleuren van de video zijn bijna hallucinant.

Yungblud & Willow – ‘Memories’

De pretpunk-light van Yungblud wordt opgeleukt door Willow, de dochter van Will Smith die zich de laatste Jaren heeft ontpopt tot rockchick. Op ‘Memories’ schreeuwen de twee de longen uit het lijf op een prettig eighties-deuntje.

Belle and Sebastian – ‘Talk to Me, Talk to Me’

Na heel wat Jaren heeft de Britse band Belle and Sebastian weer een album uitgebracht, A Bit of Previous. In de video trekt een tienermeisje een kreeftenpak aan. Gewoon, omdat het kan.

Kylie Minogue – ‘Dance Floor Darling’

Disco Kylie is terug, met deze regelrechte floorfiller. Trek je glitterpak aan en gáán met je banaan!

Lady Gaga – ‘Hold My Hand’

Tot slot Lady Gaga. Dit hadden we nog niet van haar gehoord: een eighties style powerballad die regelrecht op de soundtrack van een film als Top Gun zou passen. Wat-ie ook dóét, want ‘Hold My Hand’ is namelijk gekoppeld aan de film Top Gun: Maverick, die binnenkort in de bioscopen is te zien.

Powered by Labrador CMS