Lil Nas X - Jesus Christ

Nieuwe muziek: Lil Nas X hangt als naakte Jezus aan het kruis en Jennifer Lopez is back

Leestijd: 2 min

Net als Madonna hangt Lil Nas X als Jezus aan het kruis. Wat zou puriteins Amerika erger vinden: een aangeklede vrouw of een naakte man? Bekijk hier de video van ‘J Christ’. Verder is er nieuwe muziek van Jennifer Lopez, die in haar video haar verschillende huwelijken herbeleeft. Ook is er nieuw werk van Ariana Grande, Future Islands en nog veel meer.

jennifer lopez – ‘can’t get enough’

In 2002 verscheen het album This Is Me… Then van Jennifer Lopez. 22 jaar en een hele lading bijnamen (J.Lo, Bennifer, Jenny from the Block) later verschijnt half februari de sequel This Is Me… Now, met daarop ‘Dear Ben, Pt. II’, het logische vervolg op ‘Dear Ben’ van het Then-album uit 2002. De eerste single van het album (en de eerste echte solosingle van Jen in tien jaar tijd) heet ‘Can’t Get Enough’ en in de video is ze weer even bling als altijd: ze herbeleeft alle huwelijken uit haar verleden. Het is onderdeel van een grotere ‘musical experience, die op 16 februari verschijnt.

mgmt – ‘nothing to declare’

Inga Petry ken je wellicht van TikTok, waar ze bewustwording creëert voor mensen met een handicap. Ze is te zien in de video van ‘Nothing to Declare’, de nieuw single van indieduo MGMT. Zelf is ze geboren met een lichamelijke beperking, waardoor ze veel handelingen verricht met haar voeten. In de video reist ze naar Parijs, alwaar ze oog in oog komt te staan met de Venus van Milo.

waxahatchee – ‘right back to it’

Katie Crutchfield komt met haar eerste album sinds 2020 als Waxahatchee. Tigers Blood verschijnt op 22 maart en hierop staat ook ‘Right Back To It’. Het is een onromantische love song, in haar eigen woorden. MJ Lenderman zingt ook mee en in de video varen ze samen over een rivier.

erika de casier – ‘lucky’

Blood Orange, Shygirl en They Hate Change doen allemaal mee op Still, het nieuwe album van Erika de Casier, dat uitkomt op 21 februari. ‘Lucky’ is de leadsingle, met als video een filmpje dat ‘me walking on the beach’ heet in plaats van gewoon ‘Lucky’.

julia holter – ‘spinning’

Het regent nieuwe albums dit voorjaar. Ook Julia Holter brengt nieuw werk uit, haar Something in the Room She Moves verschijnt op 22 maart. De single ‘Spinning’ is hartverwarmende kamerpop die alle kanten uitschiet.

lil nas x – ‘j christ’

Madonna ging rapper Lil Nax X natuurlijk al voor, maar zou het nóg shockerender zijn voor puriteins Amerika als er geen aangeklede vrouw, maar een naakte man aan het kruis hangt? ‘J Christ’ is de eerste nieuwe single van Lil Nas X sinds 2022 en in de video is te zien hoe hij in de huid kruipt van de Heere: hij hangt aan dat kruis in niets meer dan een lendendoekje.

ariana grande – ‘yes, and?’

Het is alweer een tijdje geleden dat Ariana Grande een solosingle uitbracht, namelijk sinds 2020. Behalve een filmduet met Kid Cudi voor de film Don’t Look Up in 2021 bleef het verder stil rond de Amerikaanse zangeres. Maar nu is ze terug, met ‘Yes, And?’. Een officiële video is er helaas nog niet, maar we wilden je de tekst 'Your business is yours and mine is mineWhy do you care so much whose **** I ride?' niet onthouden.

sleater-kinney – ‘untidy creature’

Maar goed dat ‘Untidy Creature’geen tien minuten duurt, want gedurende het hele lied houdt de Australische duikster Amber Bourke haar adem in. De single staat op het album Litte Rope, dat uitkomt op 19 januari.

future Islands – ‘say goodbye’

Jayla Smith maakte een animatievideo bij de nieuwe single van Future Islands, ‘Say Goodbye’. Het lied staat op het album People Who Aren’t There Anymore, dat uitkomt op 26 januari.

serpentwithfeet – ‘safe word’

De video’s van Serpentwithfeet zijn altijd heerlijk onheilspellend en dat geldt ook weer voor ‘Safe Word’. De queer indie R&B-artiest die eigenlijk Josiah Wise heet, komt ook al met een nieuw album: GRIP verschijnt op 16 februari.

Powered by Labrador CMS