Nieuwe muziek: Kate Bush gecoverd en Within Temptation doet een Avastars

Leestijd: < 1 min

Na Maxwell is het wederom een man die het wonderschone lied ‘This Woman’s Work’ van Kate Bush heeft gecoverd. Verder komt Within Temptation met een video waarin zangeres Sharon lijkt op een Avastars-poppetje dat is verdwaald in een AI-versie van Game of Thrones. Maar er is meer nieuwe muziek, onder meer van Mitski, Jon Baptiste en Parquet Courts.

Mitski – ‘Heaven’

Een jankende gitaar, veel echo en Mitski’s gedragen stem maken van ‘Heaven’ een dreampop-achtig liedje met folk-invloeden. Helaas geen officiële video, maar wel een prachtige lyric video vol raadselachtige beelden.

Calum Scott – ‘At Your Worst’

Allereerst: wat een prachtige trui. Maar waarom dat fletse filter over de beelden? We gaan nog lang niet richting herfst, al past dit melancholieke lied prima bij het aankomende jaargetijde.

Slayyyter – ‘Erotic Electronic’

Catherine Garner komt uit een dorpje in de staat Missouri en woont tegenwoordig in L.A., en over een maand komt haar tweede album uit, Starfucker genaamd. Ze noemde zich Catherine Slater, en dat is inmiddels Slayyyter geworden. ‘Erotic Electronic’ is bubbly electropop en in haar video gaat ze volledig naakt over straat.

Within Temptation – ‘Bleed Out’

Alsof AI van Game of Thrones een muziekvideo heeft gemaakt, zo ziet de nieuwe video van Within Temptation er een beetje uit. Zangeres Sharon moet allerlei demonen verslaan in een wereld die helaas ook een beetje Avastars-achtig aandoet. Maar goed, het is leuk geprobeerd en het lied beukt keihard in op je gemoed.

Jon Batiste – ‘Uneasy (Ft. Lil Wayne)’

Onlangs verscheen het nieuwe album van Jon Batiste, dat breed uitwaaiert van jazz via soul richting K-pop en hiphop tot tropical invloeden – en weer terug. ‘Uneasy’ zingt hij in een heldere falset die fraai contrasteert met de gruizige stem van rapper Lil Wayne.

Mya & Bounty Killer – ‘Whine’

Ooit was Mya te horen op ‘Ghetto Superstar’ van Pras Michael en Old Dirty Bastard. Ook zong ze samen met Chistina Aguilera, P!nk en Lil’ Kim een nieuwe versie van ‘Lady Marmalade’. Maar na 2001 werd het stiller en stiller rond Mya. Nu is ze terug met het dancehall-nummer ‘Whine’. Ze maakte er een video bij waar je vrolijk van wordt.

Jessie Reyez & Miguel – ‘Jeans’

Deze Canadese singer-songwriter schreef al hits voor Calvin Harris en Normani, maar wil nu zelf scoren met ‘Jeans’, waarop de immer zwoele Miguel is te horen. In de video zitten ze samen in het gevang, maar mochten allebei hun bling omhouden. Samen ontsnappen ze en leven nog lang en gelukkig.

L'Rain – ‘Pet Rock’

De Amerikaanse Taja Cheek maakt experimentele muziek. In een interview gaf ze aan dat het allemaal wel wat brutaler en gemener mocht, dus noemde ze haar nieuwe album I Killed Your Dog. De video voor haar single ‘Pet Rock’ is wat dat betreft een stuk schattiger. Althans: op het eerste gezicht.

Max Tundra – ‘This Woman’s Work’

Benjamin Thomas Jacobs, beter bekend onder de artiestennaam Max Tundra, is een Engelse multi-instrumentale muzikant, zanger en muziekproducent. Hij komt nu met een cover van een van Kate Bush’ mooiste songs, waaraan eerder zanger Maxwell zijn eigen draai had gegeven. Maakte die er nog een vrijwel identieke kopie van, Max Tundra voegt er synths aan toe en gaat met zijn stem volledig de hoogte in. Na 3m45s loopt het helemaal uit de hand. De een vindt dat mooi, de ander juist niet.

Parquet Courts – ‘Elvis in the Army’

A. Savage brengt op 6 oktober zijn tweede album uit als Parquet Courts, Several Songs About Fire genaamd. ‘Elvis in the Army’ heeft een aanstekelijke rock-riff op een rammelende beat.

W.H. Lung – ‘High Pressure Days’

De Britse band W.H. Lung maakt pulserende, melodieuze synthpop met een jarentachtigsausje. De video van ‘High Pressure Days’ is fijn retro, met de zanger als een zakenman die niet alles op een rijtje heeft en vervolgens via de computer een vriendin creëert. Het is een meisje met Pippi Langkous-neigingen dat hem leert dansen.

Emeli Sandé – ‘There for You’

Een troostrijke video voor een prachtig, krachtig lied van Emeli Sandé, wier stem door de jaren heen alleen maar rijker en rijper klinkt.

Miley Cyrus – ‘Used to Be Young’

De eerste single van Miley Cyrus sinds ze haar album Endless Summer Vacation uitbracht, in maart. De eerste single ‘Flowers’ werd een wereldhit, daarna kwam ‘River’, maar die bleef in de schaduw van ‘Flowers’ hangen. ‘Used to Be Young’ is een heel persoonlijk liedje waarin Miley zingt over zichzelf en de mensen die ze liefheeft.

Selena Gomez – ‘Single Soon’

Binnen vijf uur trok Selena Gomez 1,4 views voor haar nieuwe video bij ‘Single Soon’. De zangeres is mateloos populair, mede dankzij het nieuwe seizoen van Only Murders in the Building, dat onlangs in première ging op Netflix.

Powered by Labrador CMS