Nieuwe muziek: John Legend in een glitterpak en GusGus is queer as fuck

En Britney is back!

Leestijd: < 1 min

Het is behoorlijk wat glitter en glamour, deze week. Om te beginnen is er de nieuwe single van Sophie and the Giants, plus John Legend in een schitterend glimshirt. Ze komen allebei met zeer dansbare nieuwe singles. Maar er is meer nieuwe muziek, van Britney Spears & Elton John, Röyksopp, GusGus, Madonna's dochter Lola en meer...

Sophie and the Giants – ‘We Own The Night’

De nieuwe single van Sophie en haar reuzen klinkt precies als Dua Lipa, maar wat maakt het uit als dat alleen maar lekker is. En dan met name het ‘Nanananana’-stukje.

GusGus – ‘Bolero (Hold Me In Your Arms Again)’

Fancy had midden jaren tachtig een hit met het überkitschy ‘Bolero’. In de nieuwe versie, met John Grant, is er nog steeds sprake van eurosleaze, maar het is wel sjiek gedaan. De video is queer as fuck.

Bastiaan Redding – ‘Voorbij’

Als queer man vind Bastiaan Redding het ontzettend belangrijk dat het mediabeeld in Nederland diverser wordt. Om deze reden, en om het verhaal achter het nummer zo puur mogelijk te vertellen, is de videoclip van ‘Voorbij’ een ode aan queer liefde. Het vertelt het verhaal van twee queer jongens die verliefd worden op elkaar en samen door hoge pieken en diepe dalen gaan. De clip is geschoten, geacteerd, geregisseerd en gemonteerd door mensen die allemaal onderdeel zijn van de lhbtq-gemeenschap.

John Legend – ‘All She Wanna Do’

Oké, het eerste dat we dachten was: “Goh, John Legend in een geil glitterpak, wow.” Verder is de video een viering van de vrouw in al haar verschijningen en dan duikt Saweetie ook nog eens op.

Röykssop – ‘Tell Him’

Dit Scandinavische duo blijft maar strooien met ‘official visualisers’. ‘Tell Him’ is wederom gezongen door Susanne Sundfør en is een ballad met fraai strijkwerk. Van het onlangs verschenen tweede album dit jaar, Profound Mysteries II.

Lolahol – ‘Lock&Key’

Net als haar moeder Madonna schuwt Lourdes ‘Lola’ Leon pikante outfits niet. Haar eerste solosingle als Lolahol is een dancetrack waarop ze fluisterzingt over een opgejaagde drum ’n bass-beat. Doet een beetje denken aan ‘You’re Not Alone’ van Olive.

Tears For Fears – ‘Long, Long, Long, Time’

Op zich een prima stuk muziek, maar met een dergelijke video een behoorlijk saai totaalplaatje. Sorry.

Lorde – ‘Oceanic Feeling’

Water, en dan met name de oceaan, is het centrale thema van de video’s die Lorde maakte voor haar album Solar Power. Bekijk alle singles achter elkaar en probeer eens of er een lopend verhaal uit op is te maken.

Macklemore – ‘Maniac’

Clowntje Macklemore komt met een remake van Outkasts ‘Hey Ya’-video. Of nou ja, geen remake maar een pastiche. Ziet er geestig uit, maar het liedje is een beetje sloom.

Tegan and Sara – ‘Faded Like A Feeling’

In oktober komt het nieuwe album van Tegan and Sara uit, Crybaby. Hun nieuwe video is alvast een beetje herfstig en melancholisch.

Dove Cameron – ‘Breakfast’

Queer artiest Dove Cameron maakt met haar nieuwe video een statement tegen de beklemmende abortuswetgeving in verschillende staten van Amerika. Aan het einde maakt ze duidelijk dat het laatste woord hierover nog niet gesproken is.

Bastille – ‘Revolution’

Meer dan een danseres en een stroboscoop heb je eigenlijk niet nodig, zo laat Bastille zien in de nieuwste video. Maar meer was misschien wel spannender geweest.

Britney Spears & Elton John – ‘Hold Me Closer’

Elton John heeft z’n seventies-hit ‘Tiny Dancer’ in een nieuw jasje gestoken en gedeeld met Britney Spears. Het resultaat: heel veel autotune, een nieuwe titel en helaas nog geen video, maar misschien komt die nog. Weet iemand nog wie Tony Danza was? Dat zongen de mensen vroeger namelijk altijd: “Hold me closer, Tony Danza!”

Braxe & Falcon – ‘Step By Step’

De Franse house-producers Alan Braxe en DJ Falcon hebben zanger Panda Bear gestrikt voor de titelsong van hun nieuwe EP. In de video zien we de 12-jarige Japanse skater Ginwoo Onodera, die pas geleden een deal heeft gesloten met Nike.

Magdalena Bay – ‘All You Do’

Normaal gesproken pakt Magdalena Bay uit met waanzinnige video’s vol kleurrijke kleuterlol. Deze keer blijft het bij een babystemmetje, een gitaar en scènes die zich afspelen rond een citroenboom. Maar het blijft enig.

The Future X – ‘This Kind Of Love’

Het is catchy, het zingt gezellig mee en het klinkt als duizend bekende popsongs die in een blender zijn gegooid. Heerlijk dus!

Michael Kiwanuka – ‘Beautiful Life’

Over de hele wereld worden kwetsbaarheden blootgelegd door COVID-19. Onzichtbare helden uit alle lagen van de maatschappij helpen het tij te keren. Dat is de synopsis van de nieuwe documentaireserie Convergence: Courage in a Crisis die nu op Netflix is te zien. Michael Kiwanuka droeg zijn steentje bij aan de soundtrack met ‘Beautiful Life’. Inderdaad erg mooi.

Powered by Labrador CMS