Nieuwe muziek: Jessie Ware is waanzinnig classy en een satanische Sam Smith

Leestijd: < 1 min

Wederom overtreft Jessie Ware zichzelf in styling en klasse met haar nieuwe ‘Pearls’-video. Wat een prachtig gefilmd geheel! Verder lapte Sam Smith alle kritiek weer aan hun laars met een live-optreden en blikken we nogmaals terug op Rihanna’s Super Bowl 2023 Halftime Show. Maar er is meer…

Jessie Ware – ‘Pearls’

Al jaren voert Jessie Ware een klassieke discosound die ze per plaat lijkt te perfectioneren. ‘Pearls’ is een schot in de roos, met een fijn achtergrondkoor en veel ‘la la la’ erin. In de video ziet Jessica er ook nog eens fantastisch uit in haar witte boudoir, dat later het interieur blijkt van een ruimteschip op weg naar de maan. Een rake omschrijving van Jessie Ware staat onder de video op YouTube: “There isn't a single other female pop star who resonates with me the way that Jessie does. The voice, the energy, the styling, it just all feels so AUTHENTIC and EXPENSIVE.”
Van het album That! Feels Good! dat verschijnt op 28 april en waarvoor ze inspiratie opdeed bij zangeressen als Donna Summer, , Evelyn Champagne King, Teena Marie en Chaka Khan.

The Revivalists – ‘Kid’

Zouden de jongens van The Revivalists street art-kunstenaar Banksy hebben gevraagd voor de video van ‘Kid’ of is dit puur een eerbetoon? Of plagiaat, dat kan natuurlijk ook. Afijn, het is een fraai filmpje van deze Amerikaanse rockers uit New Orleans.

Martin Draax & The Base Benders – ‘Two Dreams At The Same Time’

Martin Draax (1968) is grafisch ontwerper, illustrator, componist, filmmaker, muzikant, bandleider en striptekenaar. Zijn ontwerpen en muzikale composities zijn kleurrijk, humorvol en zeer karakteristiek. In zijn muziek vind je veel verwijzingen naar soundtracks uit de jaren '60, glam punk, soul en exotica. Beeldend kunstenaar Laura A Dima vroeg zich af of je twee dromen tegelijk kunt hebben. Dat is de inspiratie voor dit lied, dat ongewone drumpatronen combineert en verschillende toonladders bevat met surfgitaren en strijkers.

Xiu Xiu – ‘Pahrump’

Deze Amerikaanse experimentele queer act van singer-songwriter Jamie Stewart opereert al meer dan twintig jaar onder de radar. Ook met de nieuwe single ‘Pahrump’ blijven ze lekker underground. Momenteel bestaat Xiu Xiu naast Stewart ook uit Angela Seo. In de video bij dit buitenissige klantapijt sluipen ze rond in het donker (of het zijn andere mensen, want: donker).

Sam Smith & Kim Petras – ‘Unholy (Live at the Brit Awards 2023)’

Nadat Sam en Kim vorige week de Grammy’s op hun kop hadden gezet met hun act in het rood, keerden ze afgelopen weekend terug naar het podium, deze keer voor een optreden tijdens de Brit Awards. Het leidde tot een scheef gezicht bij voormalig The Smiths-zanger Morrissey, die niet snapt waarom hun gezamenlijke platenlabel zijn nieuwe album in een la laat liggen en ‘dit satanische gedoe ruim baan geeft’. Tja.

Jason Mraz – ‘I Feel Like Dancing’

Eigenlijk vinden we Jason Mraz altijd een beetje suf, en dat is precies de manier waarop hij danst. Maar laat hem lekker, hij heeft er gewoon zin in en iedereen doet lekker mee.

Bea Miller – ‘Cynical’

Je heb Bea Miller misschien niet eerder gezien, maar wel van haar gehoord. Ze is namelijk ook stemactrice in animatiefilms als Ice Age en Toy Story. Op haar dertiende werd ze negende in het tweede seizoen van de Amerikaanse X-Factor. Nu is ze 24 jaar en is het tijd voor een muzikale doorbraak. ‘Cynical’ is een rechttoe rechtaan punkpopdeuntje.

Bad Bunny ft. Bomba Estéreo – ‘Ojitos Lindos’

Dromerige beelden begeleiden het duet van Bunny en Bomba, dat lekker voortkabbelt op een ingetogen beat waar je zelfs een beetje slaperig van wordt.

Rihanna – ‘Super Bowl 2023 Halftime Show’

Voor wie het gemist heeft: hier is de complete Halftime Show van Rihanna, die na vijf jaar voor het eerst weer live optrad. Ze trapte af met ‘Bitch Better Have My Money en eindigde met ‘Diamonds en dit zat er allemaal tussenin, zo schreven we maandag al. Velen hoopten dat RiRi na afloop een nieuw album zou droppen, maar wat kwam er: alleen een mededeling dat ze zwanger is van baby nummer twee. Maar nu is er toch hoop voor de fans: in de loop van de week meldde Rihanna dat ze wel degelijk in blijde verwachting is van nieuwe muziek.

Tove Lo – ‘Borderline’

Geen cover, maar een originele track met teksten als ‘I like to push you tot he edge’. De Zweedse zangeres heeft een vrij gewelddadige video laten maken met daarin crash test dummies die een vrouw ontvoeren in een kofferbak, drugs toegediend krijgt in een afgeleefd pand en naakt wakker wordt op een schroothoop. Om vervolgens verliefd te worden op haar ontvoerder. Heel Stockholm-syndroom allemaal. Maar goed, je komt uit Zweden of niet.

Rauw Alejandro & Angel Dior – ‘Tamo En Nota’

Prachtige beelden en bizarre outfits, dat vat de nieuwe video van Rauw Alejandro en Angel Dior wel goed samen. Op een gegeven moment komt er een soort imkerpak in beeld waar de bijen op af vliegen. En Angel Dior is niet de naam van een dragqueen, maar van een rapper uit de Dominicaanse Republiek.

Noia & Ela Minus – ‘Didn’t Know’

Noia komt uit Barcelona en woont in Brooklyn. Eind maart komt Gisela uit, het album van deze experimentele artiest. ‘Didn’t Know’ noemt ze haar ‘Prince-song’.

Beabadoobee – ‘Glue Song’

Nog een Bea in de lijst, deze week. Mevrouw Badobee komt met een een walsachtig liefdesliedje met een video die in haar vaderland de Filippijnen is opgenomen. Ze wisselt huiselijke tafereeltjes af met beelden uit de natuur.

Feist – ‘Hiding Out In The Open’

Het laatste wat we van zangeres Feist hoorden, was dat ze stopte als voorprogramma van Arcade Fire na een metoo-incident binnen die band. Daarna gaf ze nog wat intieme soloconcerten waarbij ze nieuwe liedjes testte op haar publiek. Nu is Leslie Feist terug met een nieuw album dat op 14 april uitkomt, Multitudes genaamd. Hier een van de drie nieuwe singles die ze heeft uitgebracht.

Lizzo – ‘Special / 2 Be Loved / About Damn Time’

Ook Lizzo was afgelopen weekend te zien bij de Brit Awards. In een verticaal uitgedaagde jurk die niet had misstaan in de nieuwe Viktor & Rolf-collectie zong ze een medley van drie hits. Ze toverde haar dwarsfluit tevoorschijn nadat ze haar strot al extra ver open had getrokken.

Wet Leg – ‘Chaise Longue (Live At The Brit Awards)’

Het is een van de aanstekelijkste indie-hits van de laatste Jaren: ‘Chaise Longue’ van de Britse band Wet Leg. Ze zongen het live bij de Brit Awards, in een decor vol groene planten en dansers in dierenpakken.  

Kelela – ‘Enough For Love’

Na zes jaar komt Kelela met een nieuw album, Raven genaamd. In de video van ‘Enough For Love’ drijft ze eenzaam op zee, op een wit bed.

Tiësto – ‘Lay Low’

De melodie van de nieuwe Tiësto doet denken aan ‘The Logical Song’ van Supertramp. We worden er een beetje melancholisch van, maar dat kan ook door de beelden van de video komen.

Bebe Rexha – ‘Heart Wants What It Wants’

Bebe Rexha channelt Madonna’s ‘Hung Up’-discoperiode, met een vleug Charlie’s Angels en wat muziek betreft een beetje Stevie Nicks / Fleetwood Mac maar dan in de Deep Dish-remix uit 2006.

Powered by Labrador CMS