Nieuwe muziek: Harry Styles in een boxershort en horror van The Weeknd

Leestijd: < 1 min

Nog even en het nieuwe album van Harry Styles is uit. De hitzanger bracht onlangs zijn nieuwe single ‘As It Was’ uit, een jarentachtigdeuntje met een video waarin hij al snel zijn glitterpakje uittrekt. Maar er is meer nieuwe muziek, van Orville Peck en Rammstein (doodenge video!) tot The Weeknd en Alicia Keys.

Harry Styles – ‘As It Was’

De muziekredactie was even met vakantie, dus krijg je maar liefst twee weken aan nieuwe muziekvideo’s voorgeschoteld. Vorige week kwam ‘As It Was’ uit, de nieuwe single van Harry Styles. Het is de leadsingle van Harry’s House, het nieuwe album dat op 20 mei verschijnt. In de video danst Har op een draaischijf, een idee van regisseur Yoann Bourgeouis. Harry begint in een glitterpak en eindigt in z’n onderbroek. Waarom ook niet.

Orville Peck – ‘Let Me Drown (Live in Nashville)’

De mysterieuze countryzanger Orville Peck gaat al Jaren schuil achter een masker, een cowboyhoed en een baard. Toch geeft hij zich min of meer bloot op de live-versie van ‘Let Me Drown’, een ballad die staat op zijn nieuwe album Bronco, dat deze week is verschenen.

Rammstein – ‘Zick Zack’

Doodeng, zoals de heren van Rammstein eruitzien in de nieuwe video. Met haarstukken, gezichtsprotheses die mislukte cosmetische chirurgie moeten voorstellen en outfits die doen denken aan Liberace is het foute feest compleet.

Wet Leg – ‘Ur Mum’

Deze week verscheen het debuutalbum van Wet Leg, een Brits indie rockduo dat bestaat uit de dames Rhian Teasdale en Hester Chambers. Het is prettig in het gehoor liggende muziek waarop je best een dansje kunt doen.

The Weeknd – ‘Out of Time’

Tot het moment dat Abel Tesfaye begint te zingen is ‘Out of Time’ een kazig muzakje dat het prima zou doen in een hotellobby of een lift. Maar dan wordt het toch nog een echt liedje met een catchy refrein, waar The Weeknd altijd zo goed in is. De video is een karaokesessie die uitmondt in een nachtmerrie. Met een cameo van Jim Carrey, die ook op het album is te horen als DJ van Dawn FM.

Imagine Dragons – ‘Bones’

Na Rammstein en The Weeknd nog meer horror. Kantoorhorror om precies te zijn. Het zouden je collega’s maar zijn…

Alicia Keys – ‘City of Gods (Part II)’

Al eerder zong Alicia Keys over New York, namelijk op haar duet met Jay-Z, ‘Empire State of Mind’. ‘City of Gods’ is wederom een ode aan The Big Apple, al is daar in de video weinig van terug te zien: Alicia zit in een dikke waggie en that’s it.

Pabllo Vittar & Rina Sawayama – ‘Follow Me’

Als YouTube het zegt dan is het zo: “A maior que temos, pabllo é a maior drag quen do mundo não tem quem tire esse posto dela, ela é a melhor e pronto, não tem ninguém que se compare a ela.” En vlak ook de bijdrage van Rina Sawayama niet uit, wier stem prachtig kleurt bij de abstracte beats.

Todrick Hall – ‘Queen’

De video van ‘Queen’ begint met de geboorte van Todrick Hall, waarna we middels een flash forward ineens bij hem op school zitten. Wat blijkt: in zijn middelbare schooltijd was Todrick al een heuse queen.

Lauv – ‘All 4 Nothing (I’m So In Love)’

Leuk om een keer een vrolijk liedje te horen van de immer neerslachtige Lauv. Hij is verliefd op een meisje met ingewikkelde handschoenen, waarschijnlijk omdat die matchen met z’n groene kapsel.

Bia – ‘London’

Rapper Bia brak door in de reality-tv-serie Sisterhood of Hip Hop, tekende bij Pharrell’s platenlabel en zingt hier over Londen. Waar ze thee drinken, taartjes eten en hun dalmatiërs rondrijden in een bolide, zoals te zien is in de kleurrijke video.

Pink Floyd – ‘Hey Hey Rise Up’

Om aandacht te vragen voor de oorlog in Oekraïne heeft Pink Floyd een single opgenomen met Andriy Khlyvnyuk van de Oekraïense band Boombox. Het is de eerste muziek die Pink Floyd heeft opgenomen sinds 1994 en de video bevat de beelden die we helaas al meer dan een maand kennen uit het journaal.

Interpol – ‘Toni’

Een knokploeg in jeans omsingelt een hipsterstelletje in de nieuwe video van Interpol. Dat van de weeromstuit een moderne dans uitvoert, voordat ze het op een rennen zetten. Van het nieuwe album The Other Side of Make-Believe, dat op 15 juli verschijnt.

Angel Olsen – ‘All The Good Times’

Prachtige beelden van woestijnen in de VS die bijdragen aan het desolate gevoel dat ‘All The Good Times’ oproept. Angel Olsen denkt terug aan vervlogen tijden, toen ze nog gelukkig was met haar vriendin.

Dove Cameron – ‘Boyfriend’

Als actrice was Dove Cameron te zien in Disneys Descendants en Apple TV+’s Schmigadoon. Zingen kan ze ook, zoals te horen is op dit queer anthem.

Jackson Wang – ‘Blow’

Alsof Bridgerton is ontploft, zo ziet de video van Jackson Wang eruit. De zanger komt uit Hong Kong, is presentator op de Chinese tv en ook nog directeur van zijn eigen modelabel. Creatief baasje, die Wang.

July Jones – ‘Loner’

Ze is queer, Slovenisch-Brits en in de running om voor Slovenië mee te doen aan het Eurovisie Songfestival dit jaar, maar July Jones heeft het net niet gehaald. ‘Loner’ is elektropop en gaat over een pijnlijk einde van een relatie.

Chloë – ‘Treat Me’

Chloë is de helft van het zussenduo Chloë x Halle. Ze werkt al een tijdje aan een solocarrière, met deze tweede single als meest recente resultaat.

Arca – ‘Cayó’

Non-binair en anders zijn, dat is het thema van Arca’s nieuwe video. De bijbehorende track staat op een nieuwe verzamelbox, waarop alle vijf KICK-albums zijn te vinden.

Oliver Sim – ‘Fruit’

Bassist en zanger van the xx Oliver Sim gaat ook solo. ‘Fruit’ is geproduceerd door medebandlid Jamie xx. Wie is de man die hem halverwege de video vol op de mond zoent?

Nilüfer Yanya – ‘The Dealer’

Vorige maand verscheen het derde album van Nilüfer Yanya, Painless. ‘The Dealer’ wordt voortgestuwd door een pakkende gitaarriff die doet denken aan iets van The Smiths of The Cure.

Powered by Labrador CMS