Nieuwe muziek: ‘Grindr Diaries’, Madonna's Frozen-remixvideo en de nieuwe Dua Lipa

De beste video's van de afgelopen week

Leestijd: < 1 min

JÓRMA zingt op zijn nieuwe single ‘Grindr Diaries’ over hookup culture en gay cruising. De video zoomt in op de lichaamstaal in een sauna… Verder is Florence + The Machine alwéér van de partij met iets nieuws, heeft Diplo een housedate met Miguel en zijn er nieuwe video’s van Madonna, Camila Cabello en meer.

Florence + The Machine – ‘My Love’

Een gothic intro gaat al snel over in een opzwevende discotrack. De setting van de video is een klassieke club uit de roaring twenties van de vorige eeuw. Maar wat is er met de gasten aan de hand? Waarom staren ze met opengesperde ogen en monden naar het plafond? En wat kan Florence er aan doen om ze te helpen? Een dansje wellicht?

JÓRMA – ‘Grindr Diaries’

‘Grindr Diaries’ is een persoonlijke reflectie van JÓRMA op hookup culture en gay cruising. JÓRMA zoekt met deze energieke (maar bij momenten donkere) track het spanningsveld tussen plezier en gevaar op, zoals dat kan ontstaan bij een (seks)date. De intieme video (door Paul Sixta) zoomt in op de lichaamstaal van zes queer mannen en non-binaire personen in een sauna.

Diplo & Miguel – ‘Don’t Forget My Love’

Allerlei muziekstijlen heeft Diplo al geprobeerd: dance, country, R&B of alles door elkaar heen, zoals met zijn band Major Lazer. Op Diplo, zijn eerste soloalbum in achttien jaar, gaat hij weer volledig voor house. Hoewel het album solo is, trekt een keur aan gastvocalisten voorbij. Miguel is daar een van. Hij is te horen op deze toegankelijke dancetrack.

Magdalena Bay – ‘Dreamcatching’

Bij een titel als deze hoort natuurlijk een dromerige video. Op de een of andere manier doet die denken aan de tekenfilmserie Candy, Candy. “Wie weet, wie weet, zie je de prins, als hij de heuvel op klimt… Misschien roept hij je. Ja, hij roept je! Luister goed, dan roept hij je naaaaaaa-haaaaam: Candy, Candy! Candy, Candy! Ca-han-dy, Ca-ha-han-dyyyyyy…” Of nou ja, de eerste minuut. Daarna ontspoort alles in psychedelische kauwgomballenkunst.

Placebo – ‘Happy Birthday’

Helaas is er nog geen officiële video voor ‘Happy Birthday’, maar weel een fraaie visualiser met smeltende hoofden. Past eigenlijk prima bij de track, dus als ze de effecten iets verder doortrekken? Klaar is Kees.

Camila Cabello – ‘Bam Bam’

Met Ed Sheeran. Voor de fans van Ed Sheeran.

Cobrah – ‘Good PusS’

Druipende yoghurt is natuurlijk dé manier om iets totaal anders uit te beelden. Het is het hoofdonderwerp van de video van Cobrah. ‘Good PusS’ plopt uit je speakers en dan rapt cupcakKe ook nog een mopje mee.

The Black Keys – ‘Wild Child’

Dropout Boogie is het nieuwe album van The Black Keys. De bluesrockers hebben een vrij bizarre video gemaakt met kotsende en vechtende high school kids en een nerdy meisje dat een drol van een vloer eet.

The Chainsmokers – ‘iPad’

De liedjes van The Chainsmokers luisteren altijd lekker weg, maar gaan ze ook ergens over? ‘iPad’ gaat over een relatie die net uit is. Niet bepaald een origineel onderwerp, maar wel herkenbaar.

Madonna Vs Sickick – ‘Frozen (Fireboy DML Remix)

Eerder schreven we al over de nieuwe remix van Sickick, nu met vocalen van de Nigeriaanse zanger Fireboy DML. Er is nu ook een officiële video, met beelden uit het origineel uit 1998, aangevuld met de Madonna van nu en de vuurjongen himself.

Megan Thee Stallion & Dua Lipa – ‘Sweetest Pie’

Dua Lipa ziet er prachtig uit in de video voor ‘Sweetest Pie’ en ook een beetje creepy: er kruipt een spin onder haar huid. Verder fungeren twee vrouwelijke modellen letterlijk als snoeptafels en dan treedt Megan Thee Stallion ook nog eens op in een heuse billenkamer. Freaky!

Moderat – ‘Easy Prey’

We denken dat de video van Moderat hierover gaat: iemand slaat op hol in een datacenter en mensen die daaraan zijn gekoppeld, maken ineens rare dingen mee. Of zoiets.

Milky Chance – ‘Synchronize’

Dit Duitse duo ken je nog van de oorworm ‘Milky Chance’, waarmee ze in 2014 een nummer twee-hit scoorden in de Top 40. Voor de video kregen de dansers de opdracht: doe maar zo gek mogelijk. Het resultaat mag er zijn.

Avril Lavigne – ‘Love It When You Hate Me’

Het eeuwige punkmeisje Avril Lavigne speelt hier dat ze in het gevang zit en dan komt Blackbear langs (geen zwarte beer overigens maar een jongeman met roze haar) voor een gast-rap. En op het eind wordt Avril uit de gevangenis ontslagen ‘vanwege slecht gedrag’. Grappig.

Rammstein – ‘Zeit’

Na een opbouw van twee minuten denk je: wanneer komen de gitaren je tegemoet beuken? Dat duurt vanaf dat moment nog precies 39 seconden. De video is weer een kunstwerk, met opstijgend zand en bevallende vrouwen die allen zijn geblinddoekt. Iets met tijd en vergankelijkheid, waarschijnlijk.

Orville Peck – ‘The Curse of the Blackened Eye’

Orville Peck schmiert er weer lekker op los. Vanachter zijn masker dikt hij zijn Elvis-stem flink aan, en in de video gaat niet alleen Orville zelf schuil achter een masker, ook zijn bedpartner zit verstopt. Niet achter een masker maar onder een laag verf. Het is op een Amerikaanse kitsch-manier erg mooi allemaal.

Powered by Labrador CMS