Enrique Iglesias

Nieuwe muziek: Enrique Iglesias is lekker wollig en Cardi B heeft een outfit van plakband

Leestijd: 2 min

Enrique Iglesias heeft een duet opgenomen met countryster Miranda Lambert, met een video vol close-ups. Cardi B gaat voor outfits die zo hysterisch over the top zijn dat ze niet zijn uit te leggen. Maar er is meer nieuwe muziek, van Vampire Weekend, One Direction’s Zayn, Ariana Grande, Yeule en Waxahatchee.

vampire weekend – ‘classical’

De nieuwe single van Vampire Weekend klinkt lekker rommelig en er is ook al zo’n heerlijk quasi-amateuristisch filmpje bij gemaakt. Van het album Only God Was Above Us, dat uitkomt op 5 april.

amaarae – ‘angels in tibet’

De Ghanees-Amerikaanse zangeres Amaarae maakte vorig jaar het alomgeprezen album Fountain Baby. Daarop staat ook deze single, die vergezeld gaat van een kleurrijke video, gemaakt door Yavez Antonio.

cardi b- ‘enough (miami)’

De illuminatimensen zullen ongetwijfeld weer van alles vinden van de video van Cardi B, wij denken alleen maar: hoeveel verschillende stijlen outfits kan iemand in één filmpje proppen? Of nou ja, outfits: eentje is eigenlijk gewoon een stuk plakband en een ander een lap stof. Maar creatief is het zeker.

zayn – ‘what i am’

Hij was even van de radar verdwenen, maar ex-One Direction-zanger Zahn is terug. Met een tamelijk bescheiden, quasi-akoestisch liedje en een lyric video die eruitziet als een soort roadtrip.

chromeo – ‘lost & found’

Jimmy Kimmel had Chromeo te gast in zijn talkshow, waar ze een ietwat statisch, maar lekker gezongen en gespeeld optreden gaven.

night club – ‘barbwire kiss’

Stroperige synths en een fluisterstem vormen het geluid van ‘Barbwire Kiss’, de nieuwe single van Night Club, een duo uit Los Angeles dat bestaat uit Mark Brooks en Emily Kavanaugh.

ariana grande – ‘we can’t be friends’

Het nieuwe album Eternal Sunshine van Ariana Grande wordt overal goed ontvangen. Wat de recensenten vooral benoemen is haar manier van zingen: geen grote uithalen meer, maar nog wel krachtig en zuiver. ‘We Can’t Be Friends’ klinkt alsof het voor/door Robyn is gemaakt. In de video van ‘We Can’t Be Friends’ is American Horror Story-acteur Evan Peters te zien. 

yeule – ‘anthems for a seventeen year old girl’

Phoebe Bridgers, Caroline Polachek, L’Rain en Weather Station zijn allemaal te horen op de soundtrack van de horrorfilm I Saw the TV Glow. Yeule is ook van de partij, met deze cover van Broken Social Scene. Klinkt als een slaapliedje dat wordt afgespeeld op een kapotte muziekdoos.

waxahatchee – ‘365’

Altijd mooi, video’s die in één take zijn opgenomen. Waxahatchee is niet zelf te zien in de video, we volgen actrice Katie Crutchfield terwijl ze door een loft wandelt. 

willow – ‘symptom of life’

Willow Smith, de dochter van Will Smith, maakt al jaren indiepop. ‘Symptom of Life’ is zowel aanstekelijk als ontroerend.

enrique iglesias & miranda lambert – ‘space in my heart’

Latin en country komen samen in dit duet van Enrique en Miranda. De video bevat veel wazige close-ups waarbij Miranda strak in de camera kijkt en Enrique op een paar shots na juist niet. En z’n baardje is net zo wollig als z’n mutsje. 

Powered by Labrador CMS