Nieuwe muziek: Dolly Parton zingt met Bebe Rexha en Madonna deelt American Life - director's cut

Leestijd: < 1 min

Veel zangeressen van weleer dit keer die terugkeren met iets nieuws: Birdy, PJ Harvey en Colbie Caillat zijn alle drie weer van de partij. Maar er is meer nieuwe muziek, van een dromerige Tame Impala tot een nieuwe director's cut van Madonna's 'American Life'-video. En luister ook even naar het prachtige duet van Bebe Rexha en Dolly Parton.

Birdy – ‘Heartbreaker’

Birdy goes indie op haar nieuwe single. In de video krijgt ze bezoek van een weerwolf-achtige figuur met overal haar en grote oren. Ze stopt hem in bad, maar dat helpt niet echt. Ook best creepy: de weerwolf ligt niet naast haar in bed, maar eronder. Later wel, maar dan komt ze er tijdens haar werk als serveerster achter dat haar weerwolf wordt gezocht door de politie. Samen ontsnappen ze, maar het is niet bepaald een happy end: want waar is Birdy gebleven, en wat doet die weerwolf in die diner?

Arca – ‘Яitual’

Met 1:17 kun je ‘Яitual’ eigenlijk niet echt een lied noemen, eerder een flard. Dat op het eerste gehoor ook nog klinkt als een serie willekeurige gerangschikte geluiden die je bijna cryptisch zou kunnen noemen. Maar mooi is het wel, op een geheel eigenzinnige manier.

The Aces – ‘I've Loved You For So Long’

De titelsong van het nieuwe album van The Aces is een soort liefdesbrief diede meiden binnen de band aan elkaar hebben geschreven, met daarin de realisatie dat na alle romantische relaties, de echte liefde toch bij hunzelf ligt: hun gekozen familie. Het album met dezelfde titel verschijnt op 2 juni.

Thundercat & Tame Impala – ‘No More Lies’

De vaak wat psychedelisch aandoende jazzrock van Thundercat smelt heel mooi samen met de dromerige gitaarpop van Tame Impala. Helaas is er nog geen video, wel een visualizer waarin de rollen van jager en prooi nu eens lijken omgedraaid.

PJ Harvey – ‘A Child’s Question, August’

90s rockdarling PJ Harvey begon met grungy albums, waarna er steeds meer verstilling optrad in haar muziek. ‘A child’s Question, August’ staat op haar nieuwe album I Inside the Old Year Dying, dat uitkomt op 7 juli.

Colbie Caillat – ‘Worth It’

In de categorie ‘dingen die je verkeerd opslaat in je interne muziekgeheugen’: Colbie Caillat zong in 2007 NIET ‘Sweet About Me’, dat was Gabriella Cilmi. Waar kenden we Colbie dan ook alweer wél van? O ja: van ‘Bubbly’. Ook uit 2007, dus het jaar hadden we goed. Afijn, Colbie is terug met ‘Worht It’, en die is het luisteren inderdaad meer dan waard.

Dolly & Bebe Rexha – ‘Seasons’

Bebe Rexha trekt ineens een countrystrot open op haar nieuwe single, waarop ook Dolly Parton is te horen. Of eigenlijk veel meer dan dat: ze jubelt het uit! Voor de gelegenheid heeft Bebe een Dolly-jurk aangetrokken met een superstrakke wespentaille.

Hozier – ‘All Things End’

Je lied ‘All Things End’ noemen en dan een video opnemen waarop je op een operatietafel ligt, dan kan natuurlijk nooit goedgaan. Maar in een fantasie kan alles. Dus als het beeld plotseling zwart/wit wordt weet je eigenlijk genoeg, maar dan moet Hozier nog een minuut. En dan lijkt de operatiekamer ineens een hemel vol engelen.

Spice Diana – ‘Simple Man’

Op de een of andere manier is het elke keer opnieuw een warm bad waar je inspringt als Spice Diana weer een nieuwe video uitbrengt. Het plezier spat van het scherm, en wat een heerlijke muziek!

Madonna – ‘American Life’

Voor het eerst heeft Madonna haar omstreden – en destijds teruggetrokken – video voor ‘American Life’ op haar officiële YouTube-account geplaatst. Het is een zogeheten ‘director’s cut’, met een ander einde: in het origineel gooide ze een handgranaat richting het publiek van een modeshow, waarbij een lookalike van George W. Bush hem ving. Deze keer eindigt de granaat op de grond. Het origineel is te zien in onze Lekkere Muziek-rubriek, die afgelopen week in het teken stond van het 20-jarige bestaan van American Life – het album.

Powered by Labrador CMS