Cher

Nieuwe muziek: de verleidelijke dansers van Cher en Peggy Gou’s eigenwijze rekenmethode

Leestijd: 3 min

Cher weet nog altijd te verleiden, zoals ze liet zien met haar minimedley tijdens de iHeartRadio Awardshow. Verder komt Peggy Gou met een verdomd lekker dansplaatje en is er nieuwe muziek van Imagine Dragons, Machine Gun Kelly, London Grammar, Depeche Mode, Doja Cat en meer…

imagine dragons – ‘eyes closed’

Zanger Dan Reynolds speelt een beefy action hero in de nieuwe video van Imagine Dragons. Hij hangt rond in een soort dungeon met geheime deuren waarachter een compleet doolhof schuilgaat. Wat het allemaal betekent? Geen idee, maar het ziet er leuk uit.

mgk & trippie redd – ‘beauty’

Genre: Sadboy, staat er onder de video van ‘Beauty’. Magine Gun Kelly kijkt er inderdaad niet bepaald heel vrolijk bij en rapper Trippie Redd ook niet. Desondanks is ‘Beauty’ een aardig lied.

zerb & the chainsmokers – ‘addicted’

Doorgaans zijn The Chainsmokers van die typisch Amerikaanse bro’s, maar in de video van ‘Addicted’ is daar weinig van te merken. De hoofdrol is voor Zerb, die er schitterend uitziet met haar gouden skibril en rode fleecejas.

camilo & carin leon – una vida pasada’

Even iets heel anders tussendoor. Regionale muziek uit Mexico is helemaal de bom , zo lazen we op de gerenommeerde website Pitchfork. Het klinkt inderdaad erg lekker, met vrolijke percussie, trompetgeschal en de harmoniërende stemmen van de zangers.

shenseea – ‘die for you’

Shenseea komt uit Jamaica en heeft een Koreaanse vader. Haar muziek is een mix van dancehall, pop en R&B, en ‘Die for You’ klinkt even romantisch als zwoel.

peggy gou – ‘1+1=11’

Na het enorme succes van ‘(It Goes Like) Nanana’ komt de Koreaanse DJ/artiest met haar debuutalbum I Hear You. Daarop staat haar collab met Lenny Kravitz, het prachtige ‘I Believe in Love Again’, dat ergens in de verte doet denken aan ‘Show Me Love’ van Robin S. Op dat album staat ook ‘1+1=11’, de nieuwe single. In de video is de IJslands/Deense kunstenaar Olafur Eliasson te zien, die een dansje doet.

yaya bey – ‘me and all my n****s’

De stijl van Yaya Bey doet denken aan Meshell Ndegeocello, de singer-songwriter die in de nineties doorbrak met haar eigenzinnige hiphop/R&B. Haar nieuwe single is een ode aan haar vader, de rapper Grand Daddy die in december 2022 is overleden.

ava max – ‘my oh my’

Latex, leer en kant doen het altijd goed in video’s. Zo ook voor Ava Max, met haar lied over hoe het is om los te gaan in een club waar de stroboscoop haar een gevoel van ‘90’s paparazzi’ bezorgt.



cher & jennifer hudson – ‘believe’

Tijdens de iHeartRadio Awardshow verzorgden Jennifer Hudson en Cher een verrassingsoptreden. Zie hier hoe Jennifer begint met ‘If I Could Turn Back Time’, waarna Cher het stokje overneemt met ‘Believe’. Nadat Cher minutenlang wordt omcirkeld door verleidelijke dansers komt Jennifer terug voor het finalemoment en sluiten ze hun minimedley samen af.

orville peck & willie nelson – ‘cowboys are frequently secretly fond of each other’

Willie Nelson is on a roll. De 90-jarige countryheld speelt een gastrol als DJ van een fictief radiostation op Beyoncés album Cowboy Carter en is nu te horen als duetpartner van Orville Peck. Die laatste brengt later dit jaar het album Stampede uit, dat volstaat met duetten. ‘Cowboys Are Frequently Secretly Fond Of Each Other’ is een cover van Ned Sublette uit 1981. Nelson bracht de track al eens uit in 2006. Luister maar eens goed naar de tekst, die zeker in 1981 zijn tijd ver vooruit was.

doja cat – ‘masc’

Een trapballad, die hadden we nog niet van Doja Cat. In ‘Masc’ stelt de zangeres vervelende mannelijkheid aan de kaak. De video is een waar kunstwerk met een fraai spel tussen licht en schaduw.

burna boy – ‘tested, approved & trusted’

Burna Boy is een van de meest gestreamde artiesten ter wereld. De trompet in ‘Tested, Approved & Trusted’ werkt op je gemoed, wat een heerlijk melancholisch liedje is dit.

depeche mode – ‘people are good’

Het is bijna Kraftwerk, wat je hoort aan het begin van ‘People Are Good’, maar dan valt zanger Dave Gahan in met zijn uit duizenden herkenbare stem. ‘People Are Good’ komt met een video die een aanklacht is tegen geweld. En dan zijn we ook nog op een bruiloft van twee baardige mannen.

the black keys – ‘on the game’

Ze gaan al jaren mee en zijn al net zolang origineel in hun manier van rockmuziek maken. Een vleug soul hier, een flard folk daar en daar is alweer een nieuw album. ‘On the Game’ staat op Ohio Players, dat net uit is.

jojo siwa – ‘karma’

Joelle Joanie Siwa heeft haar twee voornamen ingekort tot Jojo en is actrice, danseres, auteur en youtuber. En zangeres natuurlijk. In de video combineert ze al haar verschillende talenten. Malia Murray, bekend van Mean Girls, speelt haar vriendin in de video.

empire of the sun – ‘changes’

Ooit noemden we Empire of the Sun ietwat geringschattend ‘de nieuwe Modern Talking’ maar wat is er mis met liedjes die direct in je hoofd blijven hangen en allemaal een beetje op elkaar lijken? Met ‘Changes’ hebben ze weer een oorwurm te pakken in wederom het bekende tempo van al hun vorige hits.

london grammar – ‘house’

In september verschijnt het vierde studioalbum van London Grammar, The Greatest Love. Vandaag brengen ze de eerste single House uit. Het Britse artrocktrio omschrijft de opvolger van hun vorige album Californian Soil uit 2021 als een viering: “the sound of a band laying to rest the past and realising a newfound sense of freedom.”

Powered by Labrador CMS