Nieuwe muziek: de torso van Jared Leto is terug en Kylie slaat rood uit

Leestijd: < 1 min

Met Jared Leto weet je het nooit: de ene keer is hij kilo’s aangekomen voor een rol en dan weer heel erg afgevallen voor een volgende Oscar-nominatie. Maar in zijn nieuwe video ziet alles er weer vak-kundig uit, vooral z’n buik. Er is meer nieuwe muziek, van Kylie, Anohni & The Johnsons, Róisín Murphy, Miley Cyrus, Nicki Minaj en meer.

Thirty Seconds To Mars – ‘Stuck’

De in kunstzinnig zwart/wit gefilmde video bij ‘Stuck’ is een ode aan de mens in alle verschillende vormen. Het lied zelf krijgt na een minuut een stevige beat. Best aardig.

Anohni and the Johnsons – ‘It Must Change’

Voor het eerst sinds 2010 zingt Anohni weer met The Johnsons, de begeleidingsband met wie ze haar eerste albums opnam. Daarna ging ze solo, waarbij haar sound steeds elektronischer én eclectischer werd. Binnenkort verschijnt het zesde album, My Back Was a Bridge for You to Cross, waarvoor The Johnsons weer van de partij zijn. En dat klinkt behoorlijk soulvol, bijna Marvin Gaye - 'What's Going On'-achtig. In de video is een glansrol weggelegd voor Munroe Bergdorf, die het lied playbackt.

Miley Cyrus – ‘Jaded’

De derde single alweer van het album Endless Summer Vacation. De eerste, ‘Flowers’, staat tot nu toe zestien weken op één in de Top 40, waardoor de tweede, ‘River’, een beetje overschaduwd werd. Ondergaat ‘Jaded’ nu hetzelfde lot, of knalt ze hiermee ook weer rechtstreeks de top tien in?

Nicki Minaj – ‘Red Ruby Da Sleeze’

Weet je Lumidee nog? Die had in 2003 een hit met ‘Never Leave You (Uh Oooh, Uh Oooh)’. Nicki Minaj heeft dat lied als basis genomen voor haar nieuwe single. Oldskool vibes!

Dolly Parton – ‘World On Fire’

Even lijkt het erop dat Dolly Parton een Linda Wagenmakersje doet, maar nee: er zitten geen dansers onder haar jurk verstopt. ‘World On Fire’ staat op haar nieuwe album Rockstar dat uitkomt op 17 november. Het is nogal een spektakelstuk, met 9 originele tracks en maar liefst 21 covers van iconische rock anthems. Sowieso moet je bij Dolly denken aan grote getallen, want Rockstar is haar 49e album. En kijk eens wie er allemaal meedoen: Richie Sambora van Bon Jovi, Sting, Steve Perry van Aerosmith, Ann Wilson van Heart, John Fogerty, Kid Rock, Steve Perry van Journey, Stevie Nicks, Peter Frampton, Joan Jett, desmond Child, Miley Cyrus, Pink, Debbie Harry, Brandi Carlisle, Melissa Etheridge, Elton John, Lizzo, Nikki Sixx van Twisted Sister, Sheryl Crow, Simon Le Bon, Emmylou Harris, Pat Benatar, Michael McDonald, Paul McCartney, Ringo Starr, Mick Fleetwood en Linda Perry. En dit is slechts een greep.

Loreen – ‘Tattoo’

Songfestival-winnares Loreen viert haar overwinning bij thuiskomst in Zweden. Zonder alle fratsen van haar Eurovisie-optreden, maar gewoon in een winterjas en rechtopstaand. Luister ook even naar dit: een spoedcursus Loreen voor beginners.

Róisín Murphy – ‘The Universe’

Hit Parade is de naam van het nieuwe album van Róisín Murphy, dat op 8 september verschijnt. Dat album is geproduceerd door DJ Koze, met wie ze de afgelopen jaren op afstand samenwerkte: hij in Hamburg, zij in Londen. Een officiële video van de single ‘The Universe’ is er nog niet, wel een grappige lyric video.

Kylie – ‘Padam Padam’

Een vervallen motel, een paar oldtimers die hun beste tijd hebben gehad en een Amerikaanse diner vormen het decor van Kylies nieuwe video. Het is een en al vergane glorie, op Kylie zelf en haar dansers na. De zangeres heeft zich volledig in het rood gehuld, inclusief haar make-up en enkele punten van haar blonde haar. Het liedje zelf is superaanstekelijk, zoals we van Kylie gewend zijn.

Powered by Labrador CMS