Nieuwe muziek: de Tarantino-video van Within Temptation en Kim Petras als Barbie

Leestijd: < 1 min

Precies op tijd voor Halloween brengt Within Temptation met hun nieuwe video een eerbetoon aan Quentin Tarantino en zijn film From Dusk Till Dawn. Bekijk hier de heerlijke horrorbeelden. Verder zien we Kim Petras in een zuurstokroze Barbie-jurk en is er nieuwe muziek van Jungle, Serpentwithfeet en Future Islands.

Jungle – ‘Don’t Play’

Vorige week schreven we al: een week zonder nieuwe Jungle-video is een week niet geleefd. Dus daar zijn ze weer, en er wordt wederom volop gedanst. Deze keer op ‘Don’t Play’, een track van het album Volcano, met moderne dans die soms doet denken aan Michael Jacksons ‘Thriller’-video.

City Girls & Kim Petras – ‘Flashy’

Het Amerikaanse hiphopduo City Girls krijgt bezoek van Kim Petras, die voor de gelegenheid is gehuld in Barbie-kleren. Ze ziet er inderdaad superflashy uit met haar armen vol glimmende sieraden, terwijl ze in een roze vliegtuig door het luchtruim zweeft. En dan flasht ze op een gegeven moment ook nog haar pronte boezem, het kan niet op.

Within Temptation – ‘Ritual’

‘Ritual’ is de nieuwe single van het album Bleed Out. Bij de video legt zangeres Sharon den Adel uit: “Ritual is een van de meest kinky nummers die we ooit hebben geschreven en is volledig geïnspireerd door From Dusk Till Dawn, een iconische film van Quentin Tarantino over een ogenschijnlijk normale roadtrip die uitmondt in een vampiermoordenaarsfeest. Het is een leuk nummer over verleiding. Het gaat over de dame die de macht overneemt in een door mannen gedomineerde wereld en haar eigen initiatief neemt.”

The Kills – ‘Wasterpiece’

Wat klinken ze weer heerlijk vertieft op de nieuwe single ‘Wasterpiece’ (geen tikfout). Het Amerikaanse duo bestaat al meer dan twintig jaar en al die tijd maken Alison ‘VV’ Mosshart en Jamie ‘Hotel’ Hince indiegaragerock. De video speelt zich af op een golfbaan, een sport die je niet bepaald associeert met deze muziek.

Charly Bliss – ‘I Need a New Boyfriend’

De beste break-up songs zijn vrolijk, zegt zangeres Eva Hendricks van de Amerikaanse powerpopband Charly Bliss. Ga d’r maar aanstaan: het is uit en het eerste wat je denkt is: ‘Ik heb NU een nieuw vriendje nodig’. In de video is te zien hoe ze via de ‘Bliss-finder’ aan het speeddaten slaat. Spoiler alert: er zit helaas niets geschikts tussen.

Future Islands – ‘The Tower’

In januari verschijnt het eerste album van Future Islands sinds 2020, People Who Aren’t Here Anymore. De synthpoppers uit Baltimore komen voorafgaand aan die plaat met ‘The Tower’, een uptempo track met een melancholische inslag. Al kan dat laatste ook puur liggen aan de typische stem van zanger Samuel T. Herring.

Serpentwithfeet & Ty Dolla Sign – ‘Damn Gloves’

Queer artiest Serpentwithfeet werkte in 2019 al eens samen met rapper Ty Dolla Sign, op de track ‘Receipts’. Nu is er ‘Damn Gloves’ dat afkomstig is van Grip, het nieuwe album dat in maart volgend jaar verschijnt. De video is duister, zoals we van het serpent met voeten gewend zijn. We zijn in een club, waar Serpentwithfeet intiem danst met mannen in een neonverlichte ruimte en net als er hitsig wordt getongd, begint Ty Dolla Sign er doorheen te rappen via een lading tv-schermen.

Kali Uchis – ‘Te Mata’

Van de Colombiaans-Amerikaanse R&B/neo-soulzangeres Kali Uchis is verschijnt in januari het album Orquídeas. Voor ‘Te Mata’ maakte ze een melodramatische video die doet denken aan Zuid-Amerikaanse telenovela’s. Hier draait het om een onbeantwoorde liefde die helaas niet zo best eindigt voor de tegenpartij.

Galantis x Neon Trees – ‘Dreamteam’

Grappig hoe Galantis, toch een vrij rechttoe rechtaan opererende dance-act, ineens op de proppen komt met Neon Trees, een alternatieve rockband waarvan de leden ook nog eens lid zijn van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Het is desondanks toch weer een vrolijke dansvloerstamper geworden.

Loreen – ‘Is It Love’

Onlangs was Loreen nog te zien als pauze-act tijdens het Televizier Gala met haar nieuwe single. Nu is er ook een video uitgebracht waarin te zien is hoe de zangeres tussen de dromedarissen (of is het meervoud dromedari?) danst in de woestijn.

Paris Hilton & Steve Aoki – ‘Lighter’

Onlangs was Paris Hilton in het nieuwe omdat de mensen vonden dat haar baby een te groot hoofd heeft. Paris was flink pissig, want tja, daar kan dat kind toch niks aan doen? Zelf ontpopt de socialite zich weer eens als zangeres, in samenwerking met Steve Aoki, de Amerikaanse DJ en producent van Japanse afkomst.

Arca – ‘Incendio’

Tot slot Arca, die zich steeds meer ontpopt als performancekunstenaar. De video bevat op maat gemaakte technologie gemaakt door Daito Manabe, die in een verklaring uitlegt dat ‘we via myo-elektrische sensoren die aan Arca’s gezicht zijn bevestigd, technologie kunnen gebruiken om haar uitdrukkingen op ingewikkelde en soms gewelddadige wijze te controleren en transformeren.”

Powered by Labrador CMS