Lauv - Potential

Nieuwe muziek: de lover van Lauv en liefs van Go_A uit Oekraïne

Leestijd: 4 min

Ken je Britney Manson al? Dit is zeg maar de gothic versie van Britney Spears. Deze week kwam haar single ‘American Dream’ uit. Verder zien we zanger Lauv voor het eerst in een video rondscharrelen met een leuke mannelijke love interest en is de voormalige Oekraïense Songfestival-act Go_A terug. Maar er is meer nieuwe muziek, bijvoorbeeld van Taylor Swift, Kygo en Bat for Lashes.

madison beer – ‘make you mine’

In de nieuwe video van Madison Beer lijkt ze op een kruising tussen Dua Lipa en Kim Kardashian. De Amerikaanse zangeres is de ontdekking van Justin Bieber, maar staat al jaren op eigen benen. ‘Make You Mine’ is dancepop in optima forma.

go_a – ‘krip’

Ken je Go_A nog? In 2021 deden ze voor Oekraïne mee aan het Eurovisie Songfestival met ‘Shum’, een heerlijke over-the-top nummer waarmee ze hoge ogen gooiden. ‘Krip’ lijkt er wel een beetje op. In de video bijzondere dans, onder meer met iemand met een pony en een vlecht die ze dramatisch rondzwiept.

bat for lashes – ‘home’

Een niet al te subtiele stemvervormer zorgt voor een vervreemdend, schurend effect op wat verder een teder liedje is van Bat for Lashes, de artiestennaam van Natasha Khan. Van het album The Dream of Delphi, dat verschijnt op 31 mei.

taylor swift & post malone – ‘fortnight’

Vorige week zaten we al lang en breed aan de vrijmibo toen Taylor Swift de leadsingle dropte van haar nieuwe album The Tortured Poets Department. Dus daarom nu alsnog. In de video heeft ze precies dezelfde gezichtstattoos als haar duetpartner. Die er voor zijn doen bijzonder fris uitziet.

britney manson – ‘american dream’

Met haar gothic make-up doet Britney Manson een beetje denken aan Marilyn Manson en met haar blonde haar aan naamgenootje Spears. Maar dat is waarschijnlijk precies de bedoeling. Brit is geboren in Rusland, begon met modellen op haar twaalfde en brak internationaal door met haar TikTok-video’s. ‘American Dream’ is luid en een beetje lomp, maar toch werkt het.

kygo, zak abel & nigel rodgers – ‘for life’

Het is een bekende formule waar veel DJ/producers gebruik van maken: pak een bekende hit met een aanstekelijk refrein, kies een geschikte gastzanger et voilà: een hit is geboren. ‘For Life’ is gebaseerd op Modjo’s hit uit 2000 ‘Lady’, dat weer een sample had van ‘Soup for One’ van Chic. De band van Nigel Rodgers, die dan weer is te horen op ‘For Life’, dus zo is de cirkel weer rond.

perrie – ‘forget about us’

Vorige week hadden we Perries lyric video al in het wekelijkse muziekoverzicht. Hierbij de officiële video van de Little Mix-alumni.

lauv – ‘potential’

Zanger Lauv maakt zogeheten ‘Sad Guy Music’, niet gek dus dat de video van ‘Potential’ meteen begint met een traan die over z’n wang loopt. Gelukkig wordt hij getroost door niet één iemand, maar zestien mensen die hem een hug geven. Uiteindelijk blijkt een van die mensen de mannelijke love interest van Lauv, na wat aantrekken en afstoten.

los bitchos – ‘la bomba’

Dit Londense viertal combineert cumbiamuziek uit de ‘70s met psychedelische surfgitaren, wat een vrolijke combinatie oplevert die je nog niet vaak hebt gehoord. Op ‘Hey’ na is ‘La Bomba’ volledig instrumentaal.

sia & paris hilton – ‘fame won’t love you’

De een zingt eigenlijk net iets te goed en de ander juist net niet goed genoeg. Dus vullen Sia en Paris Hilton elkaar prima aan op deze track, die is te vinden op Sia’s nieuwe album Reasonable Woman. Op ‘Fame Won’t Love You’ klinkt Paris een beetje als een verkouden Kylie Minogue.

goldband – ‘you & me’

Deze video is al een tijdje uit, maar delen we graag alsnog. Want in de hoofdrol schittert Joke Tjalsma, een van de beste actrices die ons land rijk is. Prachtig liedje ook.

nilüfer yanya – ‘like i say (i runaway)’

Na twee jaar is de Engelse Nilüferr Yanya terug met de single ‘Like I Say (I Runaway). Haar zus Molly Daniel regisseerde de video, waarin de zangeres is te zien als runaway bride.

mitski – ‘star’

Onlangs scoorde Mitski een wereldwijde sleeper-hit met ‘My Love Mine All Mine’, dat stond op haar album The Land Is Inhospitable and So Are We dat wordt beschouwd als een van de beste van 2023. ‘Star’ is al net zo betoverend, met een in zwart/wit geschoten video met de zangeres in een bootje in de mist.

pinkpantheress – ‘reason’

De Engelse Victoria Beverley Walker staat bekend om haar voortrazende breakbeats waarover ze zacht zingend haar teksten op de luisteraar laat neerdalen. ‘Reason’ komt uit 2021, maar ze vond het gewoon leuk om er nu een video bij te maken.

rachel chinouriri – ‘it is what it is’

Het regent Britse zangeressen, deze week, want ook Rachel Chinouriri komt uit het Verenigd Koninkrijk. De singer-songwriter begint ‘It Is What It Is’ met een aanstekelijk fluitje en heeft een fijne praat-zing-rap flow.

kiesza – ‘the mysterious disappearance of etta place’

Da’s weer een wat anders: voor haar nieuwe video heeft Kiesza een complete spaghetti western opgetuigd, inclusief actiehelden en een countrydans. Het ziet er prachtig uit allemaal, en het lied is ook nog eens bijzonder.

darin – ‘electric’

Uit Zweeeeeden! Darin is van Koerdische afkomst maar woont al jaren in het Scandinavische land. Hij deed jaren geleden mee aan Idols, kwam uit de kast als gay en komt nu met het vrolijke ‘Electric’, dat na drie keer luisteren geheid in je hoofd blijft zitten.

vanessa williams – ‘legs (keep dancing)’

Veel mensen kennen Vanessa Williams vooral als de bitch uit Ugly Betty, maar lang daarvoor scoorde ze hits met ‘The Right Stuff’ en ‘Save the Best for Last’. ‘Legs’ is een uptempo dancetrack met Vanessa als stralend middelpunt in de video.

david guetta & onerepublic – ‘i don’t wanna wait’

O-Zones ‘Dragostea Din Tei’, of om precies te zijn de melodie van het refrein, stond model voor de nieuwe single van David Guetta, die OneRepublic heeft gevraagd voor een samenwerking. Het resultaat: mwah. Maar het zal wel weer een dikke hit worden.

Powered by Labrador CMS