Nieuwe muziek: de comeback van Christine and the Queens en Alison Goldfrapps eerste soloalbum

Ook Janelle Monae is terug van weggeweest

Leestijd: < 1 min

Eindelijk is het zover: het eerste soloalbum van Alison Goldfrapp is uit! Luister hier naar ‘Hotel (Suite 23)’, een dromerige discotrack. Verder wachten we nog even op het nieuwe album van Christine and the Queens, maar er is wél een nieuwe video. Ook is er nieuw werk van Lana Del Ray en Arlo Parks. En Haim ging bij Elmo op bezoek in Sesame Street.

Alison Goldfrapp – ‘Hotel (Suite 23)’

Eindelijk is het zover: het eerste soloalbum van Alison Goldfrapp is uit! The Love Invention bevat elf tracks en zes bonustracks. Deze track is zoals de meeste van het album gemaakt samen met Richard X. Het is dromerige disco met een ietwat simpele visualiser, maar daar moeten we het mee doen: vooralsnog is voor geen enkele track een echte video gemaakt.

Christine and the Queens – ‘Tears Can Be So Soft’

Op 9 juni verschijnt het nieuwe album van Christine and the Queens, met daarop een drietal samenwerkingen met Madonna. ‘Tears Can Be So Soft’ is een Massive Attack-achtige downtempo track over het gemis van mensen die belangrijk voor je zijn.

Grove – ‘Big Boots’

Zanger Grove komt uit Bristol en heeft niet zoveel met koning Charles en de hele koninklijke santenkraam. ‘Big Boots’ is een statement tegen de monarchie, imperialisem en racisme.

Haim & Elmo – ‘ABC Song’

Este, Danielle en Alana Haim waren op bezoek bij Big Bird, Cookie Monster, Oscar en de andere bewoners van Sesame Street. Met Elmo en vele anderen zongen ze een lied over het alfabet.

Arlo Parks & Phoebe Bridgers – ‘Pegasus’

Opeens is Phoebe Bridgers overal. Eerder dook ze op in een lied van The National en hier zingt ze samen met Arlo Parks. ‘Pegasus’ gaat over het gevoel dat je krijgt als je voor het eerst echte liefde ervaart.

Fred Roberts – ‘Runaway’

De 20-jarige Fred Roberts schreef een lied over een relatie die uitgaat en hoe je je daar vervolgens overheen zet. “Het lied gaat over de laatste keer dat je hem zag, in een pub met vrienden, zonder te weten dat dit de laatste keer was.” En toch is ‘Runaway’ geen zwaarmoedige breakup-song.

Lana Del Rey & Jon Batiste – ‘Candy Necklace’

Leuk, dit: in ruim tien minuten portretteert Lana Del Rey verschillende Hollywood-iconen. Het is de eerste officiële video van haar nieuwe album Did You Know That There’s a Tunnel Under Ocean Blvd.

Jesse Lanza – ‘Midnight Ontario’

Love Hallucination is de naam van het nieuwe album van Jesse Lanza, dat op 28 juli uitkomt. ‘Midnight Ontario’ is de tweede single van dat album en heeft een lekkere breakbeat. De video bevat hallucinante animaties.

Imagine Dragons – ‘Crushed’

De nieuwe video van Imagine Dragons is gefilmd in de frontlinie van de oorlog in Oekraïene, met aangrijpende beelden die we helaas maar al te goed kennen, inmiddels. Te zien is hoe een jongen die Sasha heet rondzwerft door wat vroeger zijn dorp en zijn straat was.

Ashnikko – ‘WEEDKILLER’

Het is weer heerlijk griezelen met Ahsnikko, die haar experimentele muziek koppelt aan horrorachtige beelden. Met een reusachtig metalen monster deze keer, terwijl ze zelf uit een nachtmerrie-achtige winterslaap ontwaakt.

Baby Tate & Saweetie – ‘Hey, Mickey!’

Grappig toeval: Ashnikko van hierboven brak in 2019 door met een lied genaamd ‘Stupid’, samen met de Amerikaanse rapper Baby Tate. Die is nu weer te horen in combinatie met Saweetie, die Tony Basils ‘Hey Mickey’ in een nieuw jasje hebben gegoten.

Showtek – ‘Happy’

Showtek is een Nederlands house-duo, afkomstig uit Eindhoven. Het duo bestaat uit de broers Sjoerd en Wouter Janssen. Ze liften mee op de comeback van 90s house met het aanstekelijke ‘Happy’, een liedje dat je na één keer luisteren al niet meer uit je hoofd krijgt.

Janelle Monae – ‘Lipstick Lover’

“I like lipstick on my neck’. Janelle Monae bezingt de geneugten van de vrouwenliefde in een video vol schuddende billen, een fleshlight die gretig op een vinger sabbelt, een act met een paar kersen en heel veel vrouwelijk schoon. Van haar album The Age of Pleasure, dat op 9 juni verschijnt.

Daft Punk – ‘Infinity Repeating’

Een oude demo uit 2013, waarvan je toen nog niet wist dat je erop zat te wachten. Maar hier is-ie dan toch maar mooi.

Powered by Labrador CMS