Nieuwe muziek: Cyprus haalt Songfestival-hunk uit Australië

Leestijd: < 1 min

Dat is slim: als je als klein landje door je eigen artiesten heen bent, haal je ze voor het Songfestival gewoon elders vandaan. In dit geval uit Australië, in de vorm van Andrew Lambrou. Hij gaat helemaal Duncan Laurence met zijn lied. Verder is er nieuwe muziek van David Guetta, Jonas Brothers en nog veel meer.

David Guetta x Marten Hørger – ‘The Freaks’

Na allerlei zomerse fratsen is de nieuwe single van David Guetta lekker duister. Met dank aan een zwaar vervormde stem die repeteert: “Everytime they hear that sound, the freaks come out, the freaks come out.” De video is al even donker.

The Aces – ‘Always Get This Way’

The Aces is een indie-popband die bestaat uit vier dames die oorspronkelijk uit Texas komen, maar tegenwoordig in LA wonen. Er is veel buzz rond de dames, met songs waarin queer identiteit en mentale gezondheid centraal staan.  

Jonas Brothers – ‘Wings’

Nog even en liedjes duren niet langer dan de gemiddelde TikTok-video. ‘Wings’ duikt onder de twee minuten, wat toch wel erg kort is voor een volwaardige track. Het is best een aardig deuntje, en in de video is Hayly Lu Richardson te zien, bekend als Portia uit The White Lotus.

Niall Horan – ‘Heaven’

Tegen al het uiterlijk vertoon van ex-One Direction-collega Harry Styles steekt Niall Horan nogal bleekjes af. Voor hem geen nagellak of parelkettingen, maar gewoon een T-shirt en een verwassen denimding. Verschil moet er zijn, nietwaar? ‘Heaven’ is een prima rockdeuntje, overigens.

Stefflon Don – ‘DemDead’

Alsof ze zo uit een verknipte versie van Bridgerton is gestapt, zo ziet de Amerikaanse rapper Stefflon Don eruit in haar nieuwe video. Ze is er niet voor gaan shoppen bij Zara, H&M of Primark, zullen we maar zeggen. De zwarte outfit is het mooist.

Extreme – ‘Rise’

Jeetje, zij bestaan ook nog steeds. Begin jaren negentig scoorde Extreme dikke hits met ‘More Than Words’ en ‘Hole Hearted’. Zanger Gary Cherone en gitarist Nuno Bettencourt waren echte posterboys. Inmiddels zijn ze vijftig plus en kunnen ze nog steeds prima op een poster. We weten niet of we hier de fans van Extreme en / of Måneskin mee beledigen, maar ‘Rise’ klinkt een beetje als een track van die laatste band.

Andrew Lambrou – ‘Break A Broken Heart’

Met een Duncan Laurence-achtige uithaal begint de Australische zanger Andrew Lambrou zijn ‘Break A Broken Heart’. En daarmee klinkt hij alvast lekker Songfestival-achtig, wat niet gek is: dit is de inzending voor Cyprus. De video speelt zich deels af in een zwembad, maar dat is niet erg: Lambrou is niet onprettig om naar te kijken.

Mia Nicolai & Dion Cooper – ‘Burning Daylight’

Nog meer Duncan: hij schreef mee aan ‘Burning Daylight’ waarmee Mi en Di namens Nederland meedoen aan het Songfestival. Het is een beetje een bozige video waarin de twee zich aan de. Wereld presenteren, maar het is dan ook niet niets wat betreft de thematiek van dit nummer. Wat denk je, maakt Nederland opnieuw een kans?

boygenius – ‘Not Strong Enough’

De indierockband is een zogeheten supergroep die bestaat uit drie succesvolle soloartiesten: Julien Baker, Phoebe Bridgers en Lucy Dacus. ‘Not Strong Enough’ druipt van de melancholie en de video zorgt voor een beetje lucht omdat die grappige beelden toont van de drie terwijl een museum onveilig maken.

Toby Sebastian & Florence Pugh – ‘Midnight’

Toby Sebastian Pugh is een Britse acteur en muzikant. Je hebt ‘m wellicht voorbij zien draven in Game of Thrones of als Andrea Bocelli in de biopic Music of Silence. Omdat hij zijn achternaam niet gebruikt, is lang niet bij iedereen bekend dat hij de broer is van Florence Pugh, de actrice die vooral bekend is van haar rollen in Little Women, Black Widow en Don’t Worry Darling. Dat ze ook niet onverdienstelijk zingt, hoor je in dit duet met broer Toby.

Yves Tumor – ‘Heaven Surrounds Us Like a Hood’

Het nieuwe album van Yves Tumor heet Praise a Lord Who Chews but Which Does Not Consume (Or Simply, Hot Between Worlds) en komt uit op 17 maart. De video is tamelijk gruwelijk, met het haar van Yves in twee hoorntjes op zijn hoofd. Verder kruipen er allemaal vliegen over hen heen en eigenlijk is de rest ook best vreemd. Maar wel lekker. Drink er maar een glas rivella bij.

Alex G – ‘Immunity’

Alexander Giannascoli heeft weer een fijne elektronische ballad in elkaar geknutseld met gedubde stemmen, pianoklanken en zijn eigen zang, wat een fraai klanktapijtje oplevert.

Demi Lovato – ‘Still Alive’

Er komt een nieuwe Scream-film aan, de zesde alweer. Demi Lovato is gevraagd voor de soundtrack. ‘Still Alive’ is een aardig poprockliedje.

Benson Boone – ‘Sugar Sweet’

Tot slot een fijne zon-, zee- en strandvideo van Benson Boone.

Powered by Labrador CMS