Nieuwe muziek: Conchita Wurst zwiept met een enorme vlecht en de comeback van Rita Ora

En wat ligt Gus Kenworthy daar te doen?

Leestijd: < 1 min

Daar is ze weer, Rita Ora. Met een zogeheten ‘empowerment anthem’ en een video vol sterke vrouwen. Er is meer nieuwe muziek, onder meer van Demi Lovato, King Princess en Conchita Wurst. Grotendeels zonder jurk, maar met een enorme vlecht waarmee het heerlijk rondzwiepen is geblazen. En wat ligt Gus Kenworthy daar te doen in dat groene bed?

Rita Ora – ‘Finish Line’

37 Words is de naam van een vierdelige documentaireserie van Dawn Porter en Nicole Newnham, over het vijftigjarige jubileum van een wet die vrouwen dezelfde kansen geeft in de sportwereld. ‘Finish Line’ een empowerment anthem dat speciaal voor deze docuserie is geschreven door Diane Warren en gezongen door Rita Ora. Van wie we al een tijdje niets gehoord hadden. Welcome back!

Conchita Wurst – ‘Paris (Savoir-Vivre)’

In het Frans klinkt Conchita Wurst heerlijk bronstig. En wat een heerlijke looks, met die enorm lange vlecht en die netkousen. Weer eens wat anders dan een klassieke Songfestival-jurk.

King Princess – ‘Too Bad / Curse’

Eigenlijk moet je dat gewoon een keer doen als je een pooltafel ziet staan in een café: er lekker languit op gaan liggen. En dan het liefst ook nog helemaal naakt, zoals het liefje van King Princess hier doet.

Demi Lovato – ‘Skin of My Teeth’

Aanstekelijke punkpop met een serieus thema, een mat met hier en daar een horrorelement (want een bad vol tanden, da’s best eng). Dat is in het kort ‘Skin on My Teeth’ van Demi Lovato.

Weedmaps x Cann – ‘Taste So Good (The Cann Song)’

Severance gezien? In deze serie van Apple TV+ speelt Patricia Arquette een doodenge vrouw. Ze is ook te zien in deze video, maar dan in een compleet andere hoedanigheid: in een roze glimpakje geeft ze iemand een good spanking. ‘Taste So Good’ is speciaal gemaakt voor Cann, een drankje op basis van tonic met toegevoegde cannabis. Het lied is gezongen door Hayley Kiyoko, VINCINT, MNEK en Kesha. In de video zijn Kornbread, Willow Pill, VINCINT, Hayley Kiyoko, Kerri Colby, Jorgeous, Sarah Michelle Gellar, Patricia Arquette dus, en Gus Kenworthy te zien, die laatste in een zeer suggestieve pose in een bed.

Blue – ‘Haven’t Found You Yet’

Deze hadden we even gemist: de comeback van de boys van Blue. Op 9 september verschijnt een nieuw album, Heart & Soul. Dit is de eerste single, die het midden houdt tussen een powerballad en iets dat Justin Bieber had kunnen uitbrengen.

OLIVIA & Paul Sinha – ‘Elektriciteit’

De Belgische OLIVIA heeft samen met Paul Sinha de single Elektriciteit uitgebracht. Over het schrijfproces vertelt ze: “Paul en ik hadden het over wat je voelt als je iemand ontmoet en er direct een enorme klik is. Dat het lijkt alsof je iemand al veel langer kent. Met dit nummer en de video willen we de liefde, de ‘elektriciteit’, tussen alle soorten koppels vieren. Elektriciteit heeft een heel dansbare beat waarmee ik iedereen vrolijk wil maken deze zomer!”

Marshmello & Khalid – ‘Numb’

Grappig. Zelfs bij het zwembad heeft Marshmello die rare popcorn-emmer op zijn hoofd.

Belle and Sebastian – ‘A Bit of Previous’

Dit liedje doet een beetje denken aan Blue Oyster Cult’s ‘Don’t Fear the Reaper’, in de verte althans. Dan de video, die gaat hierover: The song touched on the themes of karma and reincarnation. In the clip a woman journeys through her life ‘seeing’ people’s karma. She sees what they are and what they will become. She sees people who are doing well, who are gods in this life. ‘Just because you’ve got the highground/Doesn’t mean you’re have the most fun.’ She imagines them transform into different life forms, even into walking ghosts. Conversely, she sees some who are destitute and alone. She sees them transforming into enlightened people. Finally, she imagines her own future, shrouded in cloud and mystery.”

Oké. Dat hadden we er zelf niet meteen uitgehaald.

Powered by Labrador CMS