Billie Eilish Saturday Night Live

Nieuwe muziek: Billie Eilish zingt ‘Have Yourself a Merry Little Christmas’ en Ryan Gosling als kerstige Ken

Leestijd: 2 min

Samen met broer Finneas was Billie Eilish te gast bij Saturday Night Live, alwaar de twee een jazzy versie van de kerstklassieker ‘Have Yourself a Merry Little Christmas’ lieten horen. Op de valreep voor kerst is er meer nieuwe muziek, van Shygirl, Rolling Stones, Ryan Gosling (met een kerstversie van 'I'm Just Ken', Boygenius en meer. 

billie eilish- ‘have yourself a merry little christmas’

Elke keer wanneer Billie Eilish iets doet, vragen de mensen om meer. Zit ze bij Saturday Night Live voor één kerstliedje, willen ze meteen een heel kerstalbum. Ze heeft er zeker de stem voor, want wat klinkt ze hier heerlijk jazzy en omvloerst. Finneas kijkt goedkeurend toe vanachter zijn piano.

shygirl – ‘thicc’

Er is inmiddels alweer een nieuwe track uit van Shygirl, ‘F@k€’ genaamd, maar nu komt ze alsnog met een video voor ‘Thicc’, een nineties housedeuntje waarin ze vraagt: “When you drip, give me just a zip.” Oké, is goed.

Rolling Stones – ‘Mess it up’

De zeker niet onknappe acteur Nicholas Hoult ken je wellicht van About a Boy, Mad Max: Fury Road en de X-Men-films. Hij is nu ook te zien in de nieuwe video van de Rolling Stones. Hij speelt een man die ruzie krijgt met zijn vriendin, de deur uitrent en op avontuur gaat en eindigt met een lange ruige baard.

ryan gosling & mark ronson – ‘i’m just ken’

De Barbie-film was dé klapper van het jaar en Ryan Gosling was te zien als een hoogblonde Ken. Hij had ook een liedje in de film, dat nu is bewerkt tot een ‘Merry Kristmas’-versie. Mark Ronson, die de bijbehorende soundtrack cureerde, is ook te zien en te horen.

boygenius – ‘you’re still the one’

Shania Twain kan trots zijn op de akoestisch gezongen cover van haar hit van weleer en Boygenius zelf natuurlijk ook. Ze maken er een mooi klein liedje van, waarop Julien Baker is te horen op de mandoline.

stefflon don x victony – ‘deadly’

Stephanie Victoria Allen is een Britse rapper en zangeres die zichzelf Stefflon Don noemt. In haar video twerkt ze tegen het meubilair in haar villa. Let goed op alle uitzinnige outfits die ze draagt, waaronder een bodysuit die is omsingeld door gouden cobra’s.

keke palmer – ‘assets’

Lauren Keyana 'Keke' Palmer is een Amerikaans zangeres, actrice en presentatrice. Ze is vooral bekend door de televisieserie True Jackson, VP waar ze de hoofdrol vertolkte van het personage True. ‘Assets’ staat op het album Big Boss en in de video gaat ze naar de kapper.

davido – ‘na money’

Angelique Kidjo is te horen op de nieuwe single van Davido, net als The Cavemen. Davido heet voluit Daviid Adedeji Adeleke OON, is geboren in 1992 en komt uit Nigeria. De video heeft wel iets van Bridgerton, on speed.

pentatonix – ‘o holy night’

Oké, toegegeven: soms krijgen we de zenuwen van a capella gezongen muziek. Maar met kerst maken we voor deze ene keer een uitzondering. Denk het kindeke Jezus er zelf maar even bij.

burna boy – ‘giza’

Net als Davido komt burna Boy uit Nigeria. Hier geen Bridgerton-achtige toestanden, want de video van ‘Giza’ doet zowel denken aan Mad Max als een gansterfilm.

alicia keys – ‘lifeline’

In een stijlvolle video zit Alicia Keys in een wit gewaad aan een transparante piano. Maar waarom staat er een bad naast? O wacht, dat is de binnenkant van het klavier. ‘Lifeline’ is de officiële themasong van de nieuwe verfilming van The Color Purple, met alle epische toestanden van dien.

marike jager – ‘love me one more night’

Seniore geliefden zorgen voor ontroering als ze dansen op het intieme liedje van Marike Jager dat gaat over bijna ex-geliefden, maar eigenlijk een kerstliedje is.

Powered by Labrador CMS