Benjamin Elgar

Nieuwe muziek: Benjamin Elgar danst schaamteloos met een man en Dolly Parton goes patriotic

Leestijd: 5 min

Een dubbele dosis nieuwe muziek deze week, want ook de video’s van vorige week doen mee. We zien nieuwkomer Benjamin Elgar met het opzwepende ‘Shameless’, Charli XCX die danst met Chloë Sevigny en werk van Kehlani, 2x Lil Nas X, Hozier, Orville Peck, Camila Cabello en Dolly Parton die een patriottistisch pakje heeft aangetrokken.

benjamin elgar – ‘shameless’

De 23-jarige Benjamin Elgar werd geboren in Parijs en maakt een mix van pop, dance en R&B. Op Instagram heeft hij 76.700 volgers, op YouTube slechts 707. Maar daar komt snel verandering in, nadat mensen de video voor ‘Shameless’ hebben gezien.

charli xcx – ‘360’

‘360’ is de derde single van het album Brat dat op 7 juni verschijnt. In de video gaat een comité op zoek naar de nieuwste ‘hot internet girl’. Dat comité bestaat uit Julia Fox, Rachel Sennott, Hari Nef, Gabbriette, Alex Consani en Emma Chamberlain. Op het einde komt actrice Chloë Sevigny ook nog even een dansje doen. ‘360’ is lekker vet geproduceerd door A.G. Cook.

kehlani – ‘after hours’

Waar kennen we die sample ook alweer van? Michael Jacksons ‘Liberian Girl’? Even opgezocht en nee, dat zit er niet in. Wat dan wel: ‘Coolie Dance Rythm’ van Cordel ‘Scatta’ Burrell. Maar daar hadden we dan weer nooit van gehoord.

kevin abstract & lil nas x – ‘tennessee’

Kevin Abstract werd geboren als Clifford Ian Simpson en was een van de oprichters van rapgezelschap Brockhampton. Hij is opgegroeid in een extreem religieuze omgeving en in 2016 vertelde hij dat hij gay is. Op zijn solosingle ‘Tennessee’ is Lil Nas X ook te horen.

megan thee stallion – ‘boa’

De ene Megan is de andere niet. Eerst zien we mevrouw Thee Stallion, die zichzelf weer heeft overtroffen met haar AI-achtige naakte pak, waarbij alleen haar armen en benen zijn bedekt en haar Barbiepoes is versierd met metalen ornamenten. Die beelden wisselt ze af met een zuurstokroze slash babyblauwe manga-outfit. Hysterischer wordt het niet.

meghan trainor – ‘to the moon’

Nee, dan die andere Meghan. Mevrouw Trainor is voor haar video naar de maan gevlogen in een glitterblauw ruimtepak. Haar spaceship is bevolkt met stewardessen. Nooit geweten dat je die op ruimtereizen óók nodig had.

hozier – ‘too sweet’

‘Take Me to Church’ was in 2013 de grootste hit van de Ierse zanger Hozier. Het was een meeslepende track over discriminatie van lhbtiq+-personen binnen het geloof. ‘Too Sweet’ is lichtere kost, over wachten op je grote liefde. In de video ‘whoa-hoo’t’ het publiek het lied uit volle borst mee.

låpsley – ‘kerosene dreams’

Dramatische pianoklanken krullen rond de prachtige stem van de Britse Låpsley, Wikipedia-feitje: Låpsley enjoys yachting and owns a boat called Theodore. Zou dat schuitje toevallig ook varen op kerosine?

beabadoobee – ‘take a bite’

Regisseur Jake Erland heeft goed gekeken naar ‘Come Into My World’, de video van Kylie Minogue waarin de zangeres keer op keer hetzelfde rondje loopt en zich vermenigvuldigt. Dat laatste doet Beabadoobee niet, maar ook deze video zit in een zogeheten loop.

ice spice – ‘gimme a light’

Isis Gaston komt uit New York en brak vorig jaar door als gastvocalist op PinkPantheress haar hit ‘Boy’s a Liar Pt. 2’. Solo is ze een stuk luidruchtiger, zoals je kunt horen op het bouncy ‘Gimme a Light’. Qua looks kun je kiezen uit: korte krulletjes, lang stijl haar met een pony en lang wafelijzerhaar.

 shenseea – ‘neva neva’

Chinsea Linda Lee komt juit Jamaica en zingt met een zwaar patois accent. ‘Neva Neva’ heeft een totaal aanstekelijk refrein dat je meteen meezingt: “Neva neva neva neva neva, no!”

camila cabello & lil nas x – ‘he knows’

En daar is Lil Nas X gewoon nog een keer. Hier is hij te gast bij Camila Cabello, waar ze samen door een hotelgang rennen. Helaas is het slechts een visualizer, maar het lied wilden we je niet onthouden. Camila houdt de vaart erin, maar dan trapt Kleine Nas op de rem en veert de boel weer op als hun stemmen samenkomen.

orville peck & noah cyrus – ‘how far will we take it?’

De zus van Miley poseert op een houten paard in de nieuwe video van Orville Peck, die zijn gezichtsfranjes aan de wilgen heeft gehangen. Hij zingt zonder shirt en hangt op een gegeven moment aan een andere hunk, wat een lekker queer geheel oplevert.

dolly parton – ‘welcome home’

Het lijkt erop dat Dolly Parton haar Rockstar-periode alweer achter zich heeft gelaten, want op ‘Welcome Home’ klinkt ze weer ouderwets als zichzelf. Het is een traditioneel countryliedje met een christelijke ondertoon, waarin Dolly haar zoon welkom terug heet nadat hij ergens in de wereld in een oorlog heeft gediend. Ze is te zien in Amerikaanse stars and stripes, en ook in een militaire outfit. Met een wespentaille, dat dan weer wel.

cassandra jenkins – ‘delphinium blue’

Misschien wel de mooiste track die deze week is uitgebracht is ‘Delphinium Blue’, een ballad met stukken spoken word die doet denken aan zowel sixties girl groups als triphop. Het staat op het binnenkort te verschijnen album My Light, My Destroyer. Cassandra Jenkins staat op 9 november in Paradiso, gaat dat zien.

anitta – ‘aceita’

Op 4 mei was Anitta nog te gast bij Madonna tijdens de afsluitende show van haar Celebration Tour in Rio de Janeiro. De Braziliaanse zangeres was ook te horen op Madonna’s Madame X-album en is al jaren een van de grootste sterren van Brazilië. ‘Aceita’ is zowel ingetogen als aanstekelijk en zou best een dikke hit mogen worden, ook in Nederland.

beth gibbons – ‘lost changes’

Vandaag is Lives Outgrown verschenen, het soloalbum van Portishead-zangeres Beth Gibbons. Haar stem herken je uit duizenden, zo ook op ‘Lost Changes’ een gitaarballad met strijkers en hier en daar een space-geluid. De video is geschoten door fotograaf Juno Calypso.

nemo & sinfonia orchester biel Solothurn – ‘the code’

Omdat iets altijd nóg dramatischer kan, heeft Nemo diens winnende Songfestivallied gezongen met een enorm orkest. Het resultaat: cabareteske bombast die zijn weerga niet kent. Boem! Paukenslag!

nemo – ‘the code (acoustic version)’

Aangezien iets soms ook bést een tandje minder mag, heeft Nemo diens winnende Songfestivallied van een akoestische versie voorzien met slechts pianobegeleiding. Oké, echt ingetogen is het nog steeds niet, maar toch.

julia fox – ‘down the drain’

“Julia Fox is een Italiaans-Amerikaanse actrice. Haar debuutoptreden was in de film Uncut Gems uit 2019, waarvoor ze werd genomineerd voor de Breakthrough Actor Award tijdens de Gotham Awards 2019. Ze staat ook bekend om haar excentrieke stijl en online aanwezigheid.” Aldus Wikipedia. Excentriek is de video voor ‘Down the Drain’ zeker. “I’m a bitch, I’m a girl, I’m a mother, I’m a whore.” Ook leuk: je kunt de looks van haar video meteen shoppen via de app Emcee.

grant knoche – ‘intrusive thougts

De 21-jarige Grant Knoche leerde zichzelf op 11-jarige leeftijd liedjes schrijven. Tien jaar later heeft de Texaan een aantal EP’s op z’n naam staan, waarvan I Could Die Just Thinking of Us de meest recente is.

bright light bright light – ‘heartslap’

Is dit het Pride Anthem voor de komende zomer? Zelf hopen de mensen van Bright Light Bright Light wel. Zanger Rod Thomas zit er alvast lekker queer, kek en pikant uit in z’n afgeknipte minishorts.

childish gambino – ‘little foot big foot’

De nieuwe single van Daniel Glover alias Childish Gambino klinkt op het eerste gehoor erg Pharrellesque. Maar dan met een knipoog en droge humor.

todrick hall – ‘the moment’

All the way Beyoncé gaat Todrick Hall, met z’n zwart/witte outfit en een waaier waar ICON opstaat. Het is inderdaad een een iconische look en zijn eenmalige dragnaam Ally Gaytions. Dan het lied: dat is ook al zo’n geweldig Pride Anthem.

omar apollo – ‘dispose of me’

God Said No is het nieuwe album van Omar Apollo, dat op 28 juni verschijnt. Zie hier een live versie van zijn nieuwe single ‘Dispose of Me’

empire of the sun – ‘music on the radio’

Ze draaien al jaren mee en zijn kleurrijker dan ooit: Empire of the Sun verblijdt de mensen met hun Modern Talking-achtige muziek. In de video is een zwembad veranderd in een ballenbak, er zijn bizarre wezens met lichtgevende ogen en de zanger loopt te pralen met een paraplu. Wat het allemaal betekent? Geen idee, maar wat wil een mens nog meer…

bebe rexha – ‘chase it (mmm da da da)’

Ook Bebe Rexha gaat al een tijdje mee inmiddels, en ‘Chase It’ is weer typisch zo’n liedje waar je helemaal op los gaat óf helemaal niks vindt. Dat geldt ook voor de dansjes in de video, of de outfits van de dansers.

zayn – ‘stardust’

Nostalgische gitaargeluiden omlijsten de nieue single van Zayn, die voor de video in een meertje is gaan liggen met een zilveren bal.

Powered by Labrador CMS