Billie Eilish - Lunch

Nieuwe muziek: beffen met Billie en Eefje de Visser is verdwaald

Leestijd: 3 min

Dat Billie Eilish ook op meiden valt, wisten we al. Maar nu zingt ze er ongeremd over: “I could eat that girl for lunch!” Eefje de Visser zingt ‘Uit het Oog’, een lied over verdwaald zijn in verstikkende gedachten. Minder zwaar op de hand is Lil Nas X, die flirt met een paspop. Verder is er nieuwe muziek van Nightwish (luid!), Kiesza (country!), Rauw Alejandro (lekker!), Imagine Dragons (vals!) en nog veel meer.

eefje de visser – ‘uit het oog’

We beginnen dicht bij huis, want hier is de nieuwe video van Eefje de Visser. De video is een magisch realistische film waarin het licht dreiging en mysterie symboliseert, maar ook warmte en levendigheid, aldus platenmaatschappij Universal. Over de single vertelt Eefje: “Voor mij is 'Uit het Oog' een song over verdwaald zijn in verstrikkende gedachten, een constructie van denkbeelden en vervreemd zijn van de buitenwereld. Over elkaar kwijtraken, maar vooral ook terug willen vinden. Het beschrijft een zoektocht van de binnenwereld naar de buitenwereld en van donker naar licht.” 

billie eilish – ‘lunch’

Vorige week vrijdag verscheen het derde album van Billie Eilish, Hit Me Hard and Soft. Ze heeft inmiddels video’s uitgebracht bij enkele tracks, waarvan we hier ‘Lunch’ delen want dat is de officiële single. Ze valt maar meteen al beffend met de deur in huis: “I could eat that girl for lunch, yeah, she dances on my tongue.” Moet ze eerst even die grill uit haar mond halen.

nightwish – ‘perfume of the timeless’

De nieuwe video van Nightwish is eigenlijk een minispeelfilm die begint met van die muziek die je hoort onder aankondigingen van Wie is de Mol? of Expeditie Robinson. Maar dan begint Floor Jansen te zingen en ontstaat er ineens een intense track.

camila cabello & lil nas x – ‘he knows’

Lil Nas X sjanst met een paspop en daarna met het liefje van Camila Cabello, die dan maar besluit bovenop hem te klimmen. En zo wordt ineens iedereen bi-schierig naar elkaar.

raveena – ‘lucky’

Where the Butterflies Go in the Rain. Weet iemand daar het antwoord op? De Amerikaanse singer-songwriter Raveena Aurora vraagt het zich af en heeft haar nieuwe album zo genoemd. Ze zegt: “Vlinders zijn zo kwetsbaar dat ze zich in bladeren en bloemen moeten verstoppen tot de regen voorbij is, zodat hun vleugels niet verpletterd worden door de regen. Ik had het gevoel dat dat een soort metafoor was voor waar ik was in mijn leven. Ik moest terug naar comfort – naar diepe rust – en stoppen met het doorstaan van stormen.” Aldus Raveena. In de video voor ‘Lucky’ introduceert ze een ander dier, namelijk een reusachtige worm.

bradley simpson – ‘picasso’

De Britse zanger, songwriter en frontman van The Vamps heeft zijn tweede solosingle ‘Picasso’ uitgebracht. Waar lijkt die melodie in de coupletten toch op? Op 31 oktober komt hij naar Nederland voor een show in de Melkweg, dan kunnen we het hem zelf vragen.

rauw Alejandro – ‘touching the sky’

Na een korte radiostilte is Rauw Alejandro terug met zijn nieuwe single ‘Touching The Sky’. Op de track mixt hij, geïnspireerd door James Brown, pop met funk-invloeden, klassieke strings en elektronische beats. De Puerto Ricaanse zanger en songwriter bracht bij ‘Touching The Sky’ ook een video uit, waarin hij zijn beroemde latin moves laat zien.

tyla – ‘jump’

De Zuid-Afrikaanse zangeres Tyla groeide in korte tijd uit tot een TikTok-fenomeen. Op haar nieuwe single ‘Jump’ zijn ook Gunna en Skillibeng te horen. De video vertelt een soort gangsterverhaaltje en Tyla heeft een extravagante bontmuts op.

bat for lashes – ‘at your feet’

Natasha Khan zorgt voor een prachtig rustpunt in dit wekelijkse muziekoverzicht. Haar video begint met zware pianoklanken, waarop de zangeres een soort pantomime uitvoert met één hand. Het duurt twee volle minuten voor ze haar mond opendoet en zingt: “Oh, what will, oh, what will, oh, what will, oh, what will become of you and me? You and me?” Kippenvel!

twenty one pilots – ‘at the risk of feeling dumb'

Net als Billy Eilish gooit Twenty One Pilots een hele lading video’s tegelijk online. Hier kiezen we voor ‘At the Risk of Feeling Dumb, wat vrij willekeurig is maar het is een leuk lied. En zou zanger Tyler Joseph doorhebben wat voor tattoo hij op zijn onderarm heeft?

kiesza – ‘strangers’

Zelfs dancezangeres Kiesza gaat op de countrytour. Voor de video bij ‘Strangers’ is ze de woestijn ingetrokken en als de beat erin knalt, hoor je tegelijkertijd zo’n typische fiedelviool.

imagine dragons – ‘nice to meet you’

Oei, wat klinkt dat intro vals in de oren. Maar gelukkig is daar al snel die leuke zanger van Imagine Dragons. Die in de video weer wordt geplaybackt door een bekende acteur op wiens naam we even niet komen. Die valse toon blijft trouwens gedurende het hele lied aanhouden. Niet voor geluidsgevoelige luisteraars.

shenseea – ‘flava’

En dan nu: een flinke straal zon in de vorm van ‘Flava’, waarin de Jamaicaanse Shenseea vrolijk vakantie viert met Coi Leray.

goldband – ‘sex’

Stel, je onmoet iemand met wie je seks wil en verder niks. Je gaat met elkaar naar bed en dan gebeurt het toch: je wordt verliefd. En dan? Tergende onzekerheid. Daarover gaat ‘Sex’, de nieuwe single van Goldband. “Alles doet pijn. Ik hou me groot maar m’n hart is te klein.”

Powered by Labrador CMS