Nieuwe muziek: Ariana Grande zingt Britney, Whitney en Céline Dion

Leestijd: < 1 min

Speciaal voor de talkshow zingen Ariana Grande en Kelly Clarkson een medley met liedjes van de meest uiteenlopende zangeressen. Maar er is meer nieuwe muziek: FKA Twigs komt met een moderne variant op een James Bond-song en Pabllo Vittar speelt een superheld in haar nieuwe video. Maar er is meer…

Sevdaliza – ‘The Great Hope Design’

Hoewel er helemaal niets gebeurt in deze video (het is namelijk geen video), blijf je kijken. Want de muziek van Sevdaliza is meesterlijk, mysterieus, magisch en magistraal tegelijk. En na 3,5 minuut verandert de voorstuwende triphop in iets duisters waarop je gehoor maar moeilijk vat krijgt. Bijzonder mooi.

Pabllo Vittar & Rennan da Penha – ‘Number One’

In de video van ‘Number One’ ziet Pabllo Vittar eruit als een superheld, als een kruising tussen Spider-Man en Catwoman. Maar dan net even anders. En dan is ze plotseling ook nog eens met z’n vijven. De muzikale omlijsting is industrieel en kaal, om op tweederde ineens in iets uiterst dansbaars te veranderen.

White Lies – ‘I Don’t Want to Go to Mars’

De new-wave-achtige rock van White Lies herken je uit duizenden, wat vooral te danken is aan de stem van zanger Harry McVeigh.

FKA Twigs – ‘Measure of a Man’

FKA Twigs woont in dezelfde muzikale wonderwereld als Sevdaliza, al hebben beide artiesten een volstrekt eigen geluid. Samen met Central Cee levert FKA Twigs met ‘Measure of a Man’ een bijdrage aan de soundtrack voor de film The King’s Man. De zangeres laat in de video wederom zien dat ze ook een vermaard danseres is. Het lied klinkt ondertussen als een moderne James Bond-song.

Ariana Grande & Kelly Clarkson – ‘The Mixtape Medley’

Jimmy Fallon had Ariana Grande en Kelly Clarkson te gast in zijn talkshow. De dames deden mee aan een spel waarbij ze een medley moesten zingen zonder te weten welke liedjes er in waren verwerkt. Enkele songs die voorbijkomen zijn Britney Spears’ ‘Oops!... I Dit It Again’, ‘Believe’ van Cher, ‘How Will I Know’ van Whitney Houston en ‘It’s All Coming Back to Me Now’ van Céline Dion.

Jennifer Lopez – ‘On My Way (Marry Me)’

Even denk je dat Jennifer Lopez ‘Vader Jacob’ inzet op de piano. Het is het begin van stemmige ballad waarin JLo in eerste instantie klinkt als Britney Spears, maar dat duurt slechts enkele momenten. En dan voert ze halverwege het tempo ook nog op. Uit de film Marry Me, waarin ze schittert naast Owen Wilson.

Ed Sheeran & Elton John – ‘Merry Christmas’

Een kerstlied van Elton John en Ed Sheeran. Leuk. Voor de fans van Ed Sheeran.

ABBA – ‘Little Things’

Ook ABBA komt met een nieuw kerstlied, dat ook is te horen op het nieuwe album Voyage. Het is mierzoet, compleet met een kinderkoor. De ABBA’s worden gespeeld door kinderen die optreden in de outfits die typerend waren voor Agnetha, Benny, Björn en Frida.

Tears for Fears – ‘No Small Things’

Nog zo’n supergroep die terug is van heel lang weggeweest: Tears for Fears. Weg is de bombast van hun eighties hits, daarvoor in de plaats komt op ‘No Small Things’ een geluid dat neigt naar country en blues.

Dolly Parton – ‘Jolene (Destructo Remix)

De ‘Destructo Remix’ van Dolly Partons ‘Jolene’ doet precies wat de naam belooft: het origineel is compleet verwoest.

Doja Cat – ‘Woman’

Game of Thrones meets Het Laatste Avondmaal, dat sfeertje roept Doja Cat op in haar nieuwste video. Het liedje zit na een keer luisteren meteen in je hoofd.

Mary J Blige – ‘Good Morning Gorgeous’

Tijdloos, dat is wel een goede omschrijving voor deze ballad. En wat ziet ze er pittig uit in haar nieuwe video, die Mary J Blige! Good evening, gorgeous!

Little Mix – ‘Between Us’

Tot slot Little Mix. Deze week werd bekend dat de dames er even tussenuit gaan. Voor hoelang is niet bekend, maar ‘Between Us’ klinkt als een afscheidssingle. De video bevat allerlei backstage beelden die uit de losse pols zijn geschoten.

Powered by Labrador CMS