Nieuwe muziek: Anohni ontroert en daar is Shania Twain weer

Leestijd: < 1 min

Shania Twain houdt er zo haar eigen ideeën over mode op na. Zo combineert ze de bovenkant van een galaglitterjurk met chaps en dat ziet er niet eens kinky uit. Verder komt Anohni met een emotionele jazzy single en is er nieuwe muziek van Debbie Harry, Nothing But Thieves en de nieuwe Britse belofte Grace Carter.

Anohni and the Johnsons – ‘Why Am I Alive Now?’

Wederom een prachtig ontroerende nieuwe single van Anohni en haar Johnsons, met jazzy drums en smachtende, emotionele zang. De video is geregisseerd door Hunter Schafer en Fashion, Davia Spain en Massima Bell spelen de hoofdrollen. Van het album My Back Was a Bridge for You to Cross, dat vandaag is verschenen.

Grace Carter – ‘Riot’

Grace Carter is een groot aanstormend poptalent uit de UK. Eerdere singles werden opgepakt op de playlists van BBC Radio 1 & 2. Ze tourde de wereld over, waar ze de support act was voor o.a. HAIM, Dua Lipa, Lewis Capaldi & Jorja Smith en werkt samen met global brands als Cartier & JW Anderson. Haar nieuwe EP A Little Lost, A Little Found komt uit op 21 juli. 

Tkay Maidza & Flume – ‘Silent Assassin’

De Zimbabwaans-Australische Tkay Maidza opereert graag in stilte maar dat wil niet zeggen dat ze niet gehoord wil worden. Dat is het thema van ‘Silent Assassin’, een nogal sinister klinkend werkje van nog geen twee minuten waarvoor ze de hulp inriep van geluidskunstenaar Flume. De video doet denken aan de dystopische wereld van Mad Max.

Monica – ‘Letters’

Met Brandy scoorde ze eind jaren negentig een wereldhit met ‘The Boy Is Mine’ en niet lang daarna verdween Monica uit the picture. Wat niet wil zeggen dat ze geen muziek meer uitbrengt. ‘Letters’ is een ballad met een bassende bounce, of een bouncende bass, dat mag ook.

Anne-Marie & Shania Twain – ‘Unhealthy’

Geef Anne-Marie een cowboyhoed en er ontstaat meteen een countrysnik in haar stem. In ‘Unhealthy’ krijgt ze gezelschap van Shania Twain, die wel weer eens toe is aan een hit. Zij combineert trouwens de bovenkant van een galajurk met short shorts en chaps, weer eens wat anders.

Nothing But Thieves – ‘Tomorrow Is Closed’

Op de radio werd Nothing But Thieves laatst ‘de nieuwe Coldplay’ genoemd, maar laten we hopen dat deze Britse alternative rockband iets avontuurlijker blijft. ‘Tomorrow Is Closed’ heeft een lekker hoekige eighties synth-beat.

Spice Diana – ‘Bwereere’

De kruidenvrouwen vliegen je om de oren de laatste tijd. Vorige week nog hadden we de jamaicaanse queen of reggaeton Spice, en deze week is de Oegandese Spice Diana weer terug in de wekelijkse muziekrubriek. De nieuwe video van Spicy Di is zoals altijd een plaatje. Ze staat op een kerkhof naast een overwoekerde piano in een duster van goud-lamé en er is ook nog sprake van een kantoorsituatie waarin ze foto’s van een nare collega in de fik steekt. Of zoiets.

Nick Cave & Debbie Harry – ‘On The Other Side’

The Jeffrey Lee Pierce Sessions Project is een langlopend muzikaal project waarbij bekende artiesten nieuwe versies opnemen van liedjes van The Gun Club, de band van de in 1996 overleden Pierce. Dit is het vierde duet dat Nick Cave en Debbie Harry hebben opgenomen voor het project. Samen mijmeren ze over Pierce: “Hij gaf echt om andere mensen, ik hield veel van hem en hij was een goede songwriter”, aldus Cave. Harry vult aan: “Hij had een goed hart. En het is verrassend hoe origineel zijn teksten altijd waren.”

Fimone – ‘Gemini June’

Uit country-walhalla Nashville komt Fimone, een artiest die alternative country maakt. ‘Gemini June’ is een eerbetoon aan de lhbtq-gemeenschap en Fimone noemt dit lied de ultieme summer love song.

Powered by Labrador CMS