Nieuwe maatregelen tegen overlast tijdens Pride Amsterdam

Leestijd: < 1 min

De Amsterdamse pride is elk jaar weer een belangrijk feestje-met-boodschap waar velen naar uitkijken. In de laatste jaren komt het steeds vaker voor dat boten langs de route afmeren en met versterkt geluid een eigen feestje bouwen. Soms met muziek die zo luid is dat de muziek van de boten die daadwerkelijk deelnemen aan de parade, niet meer te horen is. Daar komt nu een einde aan.

De gemeente neemt vanaf dit jaar twee nieuwe maatregelen om de overlast van ‘clandestiene feesten’ langs de route te beperken.

Allereerst wordt het water langs de route van de botenparade aangemerkt als evenemententerrein. Daardoor zal het niet meer mogelijk zijn om zonder toestemming van Stichting Amsterdam Gay Pride een boot af te meren langs de route.

Daarnaast zal versterkt geluid op boten én op de wal verboden worden. Daardoor hoeven boten die deelnemen aan de parade niet meer op te boksen tegen het lawaai van ‘clandestiene feesten’ langs de route. Ook het omgevingslawaai zal daardoor dit jaar afnemen.

Op deze manier neemt de gemeente maatregelen tegen extra lawaai en overlast, en tegen extra feestjes op het water en op de wal, waarvan de broodnodige inkomsten niet ten goede komen van de echte organisator van de Pride evenementen. Die heeft die inkomsten immers hard nodig om er ook volgend jaar weer een feest van te kunnen maken.

Foto: Jeroen Ploeger

Powered by Labrador CMS