Nieuw: 'Uit de podcast' over coming-out

Leestijd: < 1 min

Op zijn zeventiende kwam de zoon van programmamaker Evelien de Bruijn uit de kast. Een bijzonder moment. Voor allebei.

“We waren in New York. Daar heb ik een beetje rondgezocht. Toen heb ik iemand gevonden die ik heel erg leuk vond, en daar seks mee gehad in die hotelkamer natuurlijk, want dat kon allemaal. Toen ben ik daar in een diner in New York verdrietig over geweest, zitten huilen. En toen heb ik het aan jullie verteld.” Zo begint de eerste aflevering van Uit de Podcast, een nieuwe podcast waarin programmamaker Evelien de Bruijn bekende Nederlanders interviewt over hun coming-out. Ze begint met haar eigen zoon, Boris.

Na de coming-out van Boris loopt Evelien met vragen rond. Haar vriendinnen hebben geen kinderen die gay zijn en online vindt ze weinig informatie specifiek voor ouders met LHBTQ-kinderen. In Uit de Podcast gaat ze op zoek naar antwoorden.

Deze Bekende Nederlanders doen mee
Ook journalist Rik van de Westelaken, presentatrice Rivkah op het Veld, zanger Jeangu Macrooy, programmamaker Mirella van Markus, acteur Rick Paul van Mulligen, zanger Ronnie Tober en presentator Jurre Geluk delen hun persoonlijke, en vaak heftige ervaringen. Psycholoog Lien van der Lugt geeft concrete informatie en tips.

De wekelijkse podcast, waarvan de eerste drie afleveringen nu beschikbaar zijn, kun je beluisteren via LINDA.nl. De trailer vind je hieronder.

Foto: Paul Ridderhof

Powered by Labrador CMS