Bekijk de trailer

Nieuw op Netflix: Super Drags. Is het wat?

De eerste reviews zijn binnen

Leestijd: < 1 min

Op Netflix is nu een animatieserie te zien waarin drie mannen die overdag in een winkel werken, ’s avonds transformeren in drag queens die de wereld redden. De naam: Super Drags. Met stemmen van een aantal kandidaten van RuPaul’s Drag Race. Heb jij het al gezien?

Super Drags is van oorsprong een Braziliaanse animatieserie die gaat over drie collega’s die werken in een winkel en als gemeenschappelijk kenmerk hebben dat ze alle drie gay zijn. Patrick, Ralph en Donizete krijgen te maken met vervelende klanten en een veeleisende baas.

Overdag leiden de drie jongens gewone levens, maar wanneer het donker wordt veranderen ze in de drag diva’s Lemon Chiffon, Safira Cian en Scarlet Carmesim. Met z’n drieën moeten ze de gewelddadige drag queen Lady Elza verslaan, die allerlei pogingen onderneemt om de LHBTQ-gemeenschap dwars te zitten. Bijvoorbeeld door alle glitter van de wereld te verwijderen.

Voor de Engelstalige versie zijn de stemmen ingesproken door enkele alumni van RuPaul’s Drag Race, namelijk Shangela, Ginger Minj, Willam en Trixie Mattel.

Niet geschikt voor kinderen
Voorafgaand aan de première was er gemor te horen onder actiegroepen in Brazilië en de VS: de serie zou drag proberen op te dringen aan kinderen. Wellicht om die reden probeert Netflix vanaf het begin van aflevering één duidelijk te maken dat de serie ‘adult only’ is.

De eerste reviews zijn binnen
Super Drags kreeg ook andere kritiek. Zo worden gays voorgesteld alsof ze de hele tijd orgies met elkaar hebben en gebruiken ze in de Engelse vertaling woorden als ‘ladyboy’. In dezelfde review van Decider.com staat dat de humor wat flauw is en best scherper had gekund.

PinkNews is minder mild. Die noemt Super Drags in een tussenkop: “It’s very, very, very, very, very, very, very bad”. De recensent vergelijkt de serie met Powerpuff Girls, maar dan met meer seksgrappen. Hij vindt Super Drags een afschuwelijke karikatuur van LHBTQ-cultuur waarin slechte smaak de boel verpest.

Ook Instinct Magazine kan er niet met veel plezier naar kijken. De piemelgrappen zijn nog tot daar aan toe, maar het gehannes met dildo’s, alle stereotyperingen die voorbij komen en letterlijke citaten uit RuPaul’s Drag Race zijn te veel van het goede. Of slechte, zo je wilt.

Afijn, ga zelf kijken. Het eerste seizoen van Super Drags staat nu op Netflix.

Powered by Labrador CMS