Nieuw op Netflix: Queer Eye in Japan

Bekijk hier een aangrijpend fragment over 'No Asians'

Leestijd: < 1 min

Vanaf vandaag staan vier nieuwe afleveringen van Queer Eye: We're In Japan op Netflix. De Fab Five hebben het onder meer over de impact die teksten als ‘No Asians’ in dating-apps hebben op de Japanners die meewerken aan de realityshow. Hier een aangrijpend fragment.

Als voorproefje op vier speciale afleveringen van Queer Eye zien we hoe Karamo Brown in gesprek is met de 27-jarige Kan. Hij vertelt hoe het is om Japans te zijn en gay. Kan wil zijn deelname aan Queer Eye gebruiken om ‘out en proud’ te durven zijn en zijn vriend aan zijn familie voor te stellen.

Hekel aan Aziaten
In het onderstaande fragment vertelt hij aan Brown hoe moeilijk het voor hem was om te daten. “Toen ik de gay community van Engeland ontdekte, zeiden ze dat ze een hekel hadden aan Aziaten. En in dating-apps vermeldden mannen in hun profiel: ‘No Asians’.”

Het is maar een klein zinnetje, maar het heeft Kan zeer gekrenkt. Toen Kan terugkeerde naar Japan, kreeg hij de verwensing ‘Okama’ naar zijn hoofd geslingerd, wat ongeveer gelijkstaat aan het Nederlandse woord mietje.

Te donker
Dan deelt Brown zijn eigen ervaringen over zijn huid. Die zou volgens sommigen te donker zijn. “Ik moet nog steeds tegen mezelf zeggen dat sommige mensen mij niet leuk vinden, maar dat ik mezelf wel leuk vind. Dat ik hou van wie ik ben.”

Er vloeien heel wat tranen, zoals je hier onder kunt zien. Queer Eye: We’re In Japan staat vanaf vandaag op Netflix.

Powered by Labrador CMS