NIeuw op Netflix: Heartbreak High, uit Australië

Bekijk hier de trailer

Leestijd: < 1 min

Ken je de serie Heartbreak High nog? In de jaren negentig was die Australische serie over een groep jongeren op de Hartley High School wereldwijd populair. Er is nu een reboot te zien op Netflix, die doet denken aan recente series als Sex Education en Euphoria. Bekijk hier de trailer.

Dertig jaar geleden volgden de kijkers het wel en wee van een groep scholieren op de Hartley High School. De nieuwe serie bestaat uit acht afleveringen en is aangepast aan de huidige tijd en heeft een inclusieve lhbtq-cast.

Seksuele escapades

De belangrijkste verhaallijn draait om Amerie (een rol van Ayesha Madon) en Harper (gespeeld door Asher Yasbincek), die sinds de basisschool hartsvriendinnen zijn. Op Hartley High leggen ze de seksuele excapades van hun klasgenoten vast in een schema op een blinde muur, dat ze ‘Incest Map’ noemen.

Die muur wordt natuurlijk ontdekt en niet alleen de schoolleiding is woedend, ook hun klasgenoten zijn furieus. In de tussentijd is de vriendschap tussen Amerie en Harper flink bekoeld – waardoor precies, wordt later onthuld – waardoor Harper haar vriendin negeert en Amerie er alleen voor komt te staan terwijl de hele school haar uitkotst.

Trailer

De nieuwe Heartbreak High staat sinds vorige week op Netflix en is al vergeleken met de populaire jongerenseries Sex Education (Neflix) en Euphoria (HBO Max). Bekijk hier de trailer.

Powered by Labrador CMS