Nieuw fotoboek: Nothing To Hide, van Phil Dlab

Nu verkrijgbaar, ook als kalender

Leestijd: < 1 min

Natuurlijk, ongeënsceneerd en mooi ongepolijst: dat maakt de fotografie van Phil Dlab bijzonder. Dlab, geboren in Slowakije en opgegroeid in Canada, keerde terug naar zijn geboorteland en maakte het boek Nothing To Hide, met mannelijke modellen die open en onbevreesd poseren.

Phil Dlab wil met zijn foto’s de essentie van mannelijkheid vastleggen, op zijn puurst en authentiek. De modellen van Dlab zijn atletisch maar niet glamoureus, aantrekkelijk maar niet pretentieus.

Open en onbevreesd

Met Nothing To Hide, Young Men From Slowakia brent Dlab zijn eerste fotoboek uit, met 150 afbeeldingen in kleur en zwart/wit. Hij toont jonge mannen die open en onbevreesd poseren en die laten zien dat ze niets te verbergen hebben.

Volgens Dlab kostte het hem enige tijd voordat hij zichzelf durfde te omschrijven als fotograaf van mannelijk naakt. “Ik stond bekend als consultant of project manager. Nu ben ik tevreden met mijn plek in de wereld, dus nu vertel ik trots wat ik doe. Vaak krijg ik daarna meteen de vraag: ‘Fotografeer je ook vrouwelijk naakt?’ Mijn antwoord is dan dat er al zoveel fotografen zijn die vrouwen fotograferen. Rijden we toevallig langs een billboard met een vrouw in een bikini, dan wijs ik erop en zeg ik: de wereld hoef je er niet van te overtuigen dat vrouwen mooi zijn.”

Verborgen camera

Dlab verdient nu zijn boterham met het fotograferen van mannelijk naakt. Maar voor hem is het meer dan een gat in de markt. “Ik had een gevoel dat er iets miste. Als ik vrienden mijn website liet zien, waren ze skeptisch: foto’s van naakte mannen kun je toch overal vinden, online? Maar mijn foto’s zijn anders. Ik wil laten zien welke gewone dingen mannen doen, maar dan zonder kleren. Bijvoorbeeld ontbijten, of twee mannen die samen een drankje doen. Ik wil ze zo terloops mogelijk portretteren, bijna alsof er sprake is van een verborgen camera. Dat levert de meest authentieke foto’s op.”

Hieronder een selectie uit het boek. Meer expliciete foto's vind je op de website van de Salzgeber Shop.

Phil Dlab – Nothing To Hide, Young Men From Slowakia

176 pagina’s met 150 foto’s

ISBN 978-3-95985-623-2

€ 39,--, een kalender kost € 19,99

Verkrijgbaar via Salzgeber.shop

Nothing To Hide
Nothing To Hide
Nothing To Hide
Nothing To Hide
Nothing To Hide
Nothing To Hide
Nothing To Hide
Nothing To Hide
Nothing To Hide
Nothing To Hide
Powered by Labrador CMS