Nieuw: een podcast-serie over Regenboogsteden

Movisie lanceert vierdelige reeks

Leestijd: < 1 min

Movisie lanceert vandaag een vierdelige een podcastreeks over Regenboogsteden. Die gaat over wat de lokale inzet van Regenboogsteden de afgelopen jaren heeft opgeleverd, welke ontwikkelingen de gasten zien, hoe het op dit moment gaat en welke verbeteringen mogelijk zijn in de toekomst. 

In deze podcastreeks gaat Simon Timmerman, adviseur Regenboogsteden bij Movisie, samen met zijn collega’s Laura Jak, Joey Poerwoatmodjo, Niels van Kleef en Charlot Pierik in gesprek met diverse mensen en organisaties die betrokken zijn bij lokaal regenboogbeleid. Lokaal Regenboogbeleid heeft invloed op veel gebieden en daar staan zij in vier afleveringen uitgebreid bij stil.  

Vier afleveringen 

In de eerste aflevering, over het belang van zichtbaarheid, zijn Bey Cil van Rotterdam Pride en Leanne Gaalswijk van ADB Zeeland te gast. In de aflevering over veiligheid schuiven TNN-voorzitter Brand Berghouwer en Iris Bekker, voorzitter Roze in Blauw Rotterdam, aan.

Ook aan de situatie van lhbtq-jongeren is een aflevering gewijd. Hierin komen Dagmar en Rozanne aan het woord als vertegenwoordigers van de Rainbow Academy en Ursela van Dijk, verantwoordelijk voor Schools OUT in Nijmegen. De laatste aflevering van deze reeks gaat over de aandacht voor lhbtq-personen binnen zorg en welzijn. Mike Haanstra van Amerpoort en Roze 50+ ambassadeur Nardie Eijsberg delen in deze aflevering hun ervaringen. 

Ontzettend tof

“Het was ontzettend tof om deze vier afleveringen te maken met hele diverse gasten die super veel ervaringen konden delen, maar ook kwamen met goede tips en suggesties voor anderen die lokaal bezig zijn met regenboogbeleid. Mooi om te horen wat er allemaal al gebeurt, maar ook duidelijk dat er ook nog een hoop werk te verzetten is”, aldus Simon Timmerman, host van de podcastreeks Regenboogsteden. 

De eerste podcast aflevering is vanaf donderdag 9 juni a.s. te beluisteren. Vier weken lang verschijnt elke donderdag een nieuwe aflevering. Je vindt de afleveringen via www.movisie.nl/lhbti en ze zijn te beluisteren via o.a. Spotify, YouTube en SoundCloud.  

Regenboogsteden 

Regenboogsteden zijn gemeenten die zich actief inzetten voor de emancipatie, veiligheid en sociale acceptatie van lesbische, homo, bi+, transgender en intersekse personen.

Movisie – kenniscentrum voor sociale vraagstukken – is al jaren uitvoerder van het programma Regenboogsteden in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Movisie adviseert en ondersteunt gemeenten in regenboogbeleid, ontwikkelt kennisproducten en publicaties én organiseert kennisuitwisseling. 

Coverbeeld: Istock

Powered by Labrador CMS