Nieuw: dit boek bevat de mooiste mannenbillen uit de kunstgeschiedenis

A Cheeky Look At Butts In Art

Leestijd: 1 min

Geschilderd mannelijk naakt zie je doorgaans alleen in een museum, maar nu is er een boek met de titel Museum Bums: A Cheeky Look At Butts In Art. Leuk voor op de salontafel, of op je nachtkastje natuurlijk. Hier een voorproefje met vijf getoonde kunstwerken vol billen.

Mark Small en Jack Shoulder hebben een populair Twitteraccount met de naam Museum Bums: A Cheeky Look At Butts In Art. Hierop verzamelen ze afbeeldingen van kunstwerken waarop mannelijk naakt is te zien, en voornamelijk de mannenbil. Af en toe komt er een vrouwelijke derrière voorbij, maar het zijn voornamelijk mannen die op de kunstwerken te zien zijn.

eeuwenoude venus

Intussen zijn Small en Shoulder zo ver dat ze nu een boek hebben uitgebracht met dezelfde naam. Museum Bums: A Cheeky Look At Butts In Art bevat afbeeldingen die helemaal terugvoeren naar een eeuwenoude Venus tot de kunst van Hieronymus Bosch en sexy foto’s van Herbert List uit de jaren dertig van de vorige eeuw.

Het boek biedt meer dan afbeeldingen alleen: de heren plaatsen de kunstwerken in een historische en sociologische context.

hier te koop

Museum Bums: A Cheeky Look At Butts In Art is een uitgave van Chronicle Books en verschijnt op 14 september. Het boek bevat 160 pagina’s, kost 17,49 euro en is nu al te bestellen bij Bol.com.

Boekcover
Ruby, Gold and Malachite, 1902, Henry Scott Tuke (Foto: Guildhall Art Gallery, London)
Jeune homme nu assis au bord de la mer, 1836, Hippolyte Flandrin (Foto: Louvre, Paris)
Caino, c. 1900, Wilhelm von Gloeden (Foto: Galerie Lampertz, Munich)
The Nymphaeum (1878) door William-Adolphe Bouguereau (Foto: Haggin Museum, Stockton, CA)
David, 1501–1504, Michelangelo (Foto: Jörg Bittner Unna, Galleria dell’Acca­demia)

Winq kan commissie verdienen met links op deze pagina, uiteraard selecteren wij alleen producten die wij zelf ook fantastisch vinden. Lees hier hoe dat werkt.

Powered by Labrador CMS