Wondergoed?

Nieuw: deze onderbroek hoef je weken niet te wassen

Met dank aan NASA

Leestijd: < 1 min

Hoe vaak trek jij een schone onderbroek aan? Elke dag? Dat is dus binnenkort helemaal niet meer nodig. Een Deens bedrijf heeft een onderbroek ontworpen die je wekenlang kunt dragen zonder deze te wassen.

Het komt misschien een beetje onhygiënisch over om dagen achter elkaar dezelfde onderbroek te dragen met alle urine-, zweet-, poep- en pretvlekken van dien. Maar volgens de Deense online retailer Organic Basic kan dat dus écht.

Goed voor het milieu
Organic Basic deed inspiratie op bij de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA, die al langer antibacteriële materialen gebruikt. De Denen hebben die materialen nu gebruikt voor een volledige ondergoedlijn, waaronder onderbroeken, boxershorts en hemden. Verder zijn er ook T-shirts, longsleeves, sokken en handdoeken, die je dus allemaal veel minder vaak hoeft te wassen, wat weer goed is voor het milieu.

Bacteriedodend
Het bedrijf beweert dat het ondergoed 99,9 procent van alle bacteriën doodt dankzij die antibacteriële materialen. De stoffen zijn gemaakt van gerecycled en duurzaam materiaal dat bacteriën en schimmels doodt en vieze geuren bijna volledig laat verdwijnen. NASA gebruikt deze technologie in het ruimtestation om water mee te zuiveren.

Crowdfunding
Via crowdfunding wilde Organic Basic 25.000 euro ophalen, maar intussen staat de teller op Kickstarter al op 85.000 euro. Kennelijk is er een grote behoefte aan het vaker dragen van hetzelfde ondergoed.

Het is de bedoeling van Organic Basic dat het ondergoed vanaf augustus te koop is. Hier vind je meer informatie over het ondergoed.

Bron: HLN.be

Powered by Labrador CMS