Netflix lanceert nieuwe podcast: The Gay Agenda

Over lhbtq's in de creatieve industrie

Leestijd: < 1 min

The Gay Agenda is de naam van een nieuwe podcast die volledig in het teken staat van lhbtq’s die creatief bezig zijn als acteur of artiest of een rol spelen achter de schermen in de creatieve industrie. Bekijk hier alvast de trailer van de podcast, die maandag in première gaat.

Actrice, singer-songwriter en podcaster Jasmin Savoy Brown is zelf lesbisch en presenteert The Gay Agenda. Ze is bekend van de nieuwe hitserie Yellowjackets en binnenkort te zien in de reboot van de horrorfilm Scream. Haar medepresentatrice is Liv Hewson, non-binair en tevens bekend van Yellowjackets.

Vrolijk en gastvrij

In die serie speelden Brown en Hewson twee tieners die in hetzelfde voetbalteam spelen, samen in de wildernis belanden waar hun romantische verhouding op de proef wordt gesteld. Dergelijke verhaallijnen zullen ze bespreken in The Gay Agenda, samen met creatievelingen uit de queer community.

De podcast is vrolijk en gastvrij, zegt Brown. “Ik ben trots op The Gay Agenda. Ik denk dat het een echte weerspiegeling is van de lhbtq-gemeenschap en ik hoop dat onze luisteraars hetzelfde voelen.” Het belangrijkste van The Gay Agenda is dat de gasten van Brown en Hewson plezier hebben en zichzelf kunnen zijn. “Er is ruimte voor alles, voor verbinding maar ook voor dwaasheid. Het is serieus, maar ook weer niet altijd.”

Nadruk op plezier

Volgens Brown is de podcast bedoeld om een ruimte te creëren om te praten over lhbtq-zijn in de entertainmentindustrie zonder dat het meteen gaat over de negatieve kanten. “Natuurlijk is er ook sprake van pijn, maar ook van vreugde. En dat plezier willen we benadrukken.”

The Gay Agenda is de eerste lhbtq-podcast van Netflix. Sinds 2018 heeft Netflix meer dan veertig verschillende podcasts gelanceerd, die soms zijn gekoppeld aan een tv-serie (aan The Crown bijvoorbeeld), maar vaak ook niet. Strong Black Legends gaat bijvoorbeeld over zwarte acteurs in Hollywood en You Can’t Make This Up gaat over waargebeurde misdaadverhalen.

45 afleveringen

Daar komt nu dus The Gay Agenda bij. Deze podcast wordt geproduceerd door Most, waar alle lhbtq-gerelateerde content binnen Netflix is ondergebracht.

Er staan 45 afleveringen op de planning, waarvan de eerste van start gaat op 10 januari. In de eerste aflevering is non-binair acteur Bex Taylor-Klaus te gast, die te zien is in Arrow en The Killing. Een week later komt Natalie Morales voorbij, die een aseksuele axolotl speelt in Bojack Horseman.

Trailer

Hier de trailer, de podcast zelf is te volgen via het YouTube-kanaal van Netflix of via Apple.

Powered by Labrador CMS